van der Horst

Eurosport Events verwent WTCC-fans

a5997dc2a2459d8b6341534cd4de048b1a539bbd.jpg
Wanneer komend weekend in het Argentijnse Termas de Rio Hondo het nieuwe WTCC-seizoen van start gaat, ontwaken sprintrace-fans spontaan uit hun 3,5 maand lange winterslaap. Of er een spannender seizoen in de pijplijn zit dan vorig jaar toen Citroën de concurrentie slechts de kruimels liet, komen we ten vroegste zondagavond te weten; zeker is dat WTCC-promotor Eurosport Events dit jaar niets onverlet laat om zijn kijkers aan het scherm van TV én computer of tablet te binden. Naar het voorbeeld van wat o.m. reeds op de Australian Open Tennis was te zien, zal Eurosport daartoe ook in het WTCC voor het eerst social media integreren in de live verslaggeving.

Sebastien Loeb
Sebastien Loeb
Kijkers zullen voor de start van elke race en tussen beide wedstrijden in op een split-screen de Twitter- en Instagram-activiteit van de rijders en beelden uit de onderscheiden cockpits te zien krijgen. Daar blijft het evenwel niet bij. Wie op zaterdag andere activiteiten heeft gepland, hoeft daarom nog niks te missen van de kwalificatiesessies nu die voortaan ook via streaming live op Fiawtcc.com zullen te volgen zijn.

Nieuw is bovendien "WTCC Over the Line" dat via streaming op Fiawtcc.com telkens de avond na de wedstrijden live vanuit de paddock zal worden uitgezonden. Daarin wordt het accent verschoven naar wat voorheen om de lieve vrede te bewaren al wel eens werd toegedekt:  de ongezouten mening van de rijders zelf over al dan niet geoorloofde schermutselingen en incidenten op de baan, vanzelfsprekend geïllustreerd met voor zich sprekende beelden. Niet te missen, nu zondag 8 maart om 23.00u CET!

Foto's: Hans van Onsem

 




Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Championship op maandag 2 maart 2015.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons