van der Horst

Extra race in de straten van Miami

Spark-Renault SRT_01E
Spark-Renault SRT_01E
De internationale automobielfederatie FIA maakte vrijdag het definitieve sportieve reglement voor het nieuwe Formule E- kampioenschap bekend. Het opvallendst was de toevoeging van een extra race in de Verenigde Staten die op 14 maart zal plaats vinden in de straten van Miami. Ook wordt de start van het seizoen met een week vervroegd, de race in Peking verhuist van 20 naar 13 september. Verder vielen er geen verrassingen te noteren, het definitieve reglement is in lijn met de verwachtingen, hieronder vindt u een samenvatting van de belangrijkste punten uit dat sportieve reglement.
De kalender van het Formule E-kampioenschap telt 10 raceweekends, start op 13 september 2014 in Peking en eindigt op 27 juni 2015 in Londen.

Slechts tien teams met elk twee wagens worden er dit jaar tot het kampioenschap toegelaten. Iedere rijder beschikt over twee wagens, die ieder het wagennummer in een verschillende kleur moeten dragen.
Het team mag de wagens enkel testen op de officiële testdagen georganiseerd door de promotor van het kampioenschap.

Er worden maar één motor, één versnellingsbak en één batterij per wagen en per seizoen toegelaten. Voor iedere race wordt het aantal banden gelimiteerd tot vijf stuks van ieder, voor- en achterbanden. Niet meer dan 12 personen mogen werken aan de wagen.

De vrije training duurt 60 minuten waarna een kwalificatiesessie van 90 minuten volgt waarbij de wagens in vier groepen van vijf wagens uitkomen. De race duurt 60 minuten en omvat minimaal een pitstop waarbij er van wagen gewisseld moet worden. Die wissel moet plaats vinden binnen in de pitbox.

De toegekende punten volgen het barema dat van toepassing is in de Formule 1 en het WRC. Een extra punt wordt toegekend voor de polepositie en voor de snelste ronde in de race.

Definitieve Racekalender:

13 september 2014: Peking (China)
18 oktober 2014: Putrajaya (Maleisië)
13 december 2014: Punta del Est (Uruguay)
10 januari 2015: Buenos Aires (Argentinië)
14 februari: nog te bepalen
14 maart: Miami (USA)
4 april: Los Angeles (USA)
9 mei: Monte Carlo (Monaco)
30 mei: Berlijn (Duitsland)
27 juni : Londen (Groot Brittannië)

De 10 bevestigde teams:

- Andretti Autosport Formula E Team
- Audi Sport ABT Formula E Team
- China Racing Formula E Team
- Dragon Racing Formula E Team
- Drayson Racing Formula E Team
- E.dams Formula E Team
- Mahindra Racing Formula E Team
- Super Aguri Formula E Team
- Venturi Grand Prix Formula E Team
- Virgin Racing Formula E Team

Foto: FIA Formula E



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Formule E op vrijdag 11 april 2014.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons