van der Horst

GP Australië: Sargeant moet bolide afstaan aan Albon

Alexander Albon
Alexander Albon
In de eerste vrije training voor de Grote Prijs F1 van Australië ging Alex Albon (Williams) zwaar van de baan in bocht 7. Daarbij werd de wagen zo zwaar beschadigd dat hij niet hersteld kon worden voor het weekend. Bij Williams, waar men - geloof het of niet - geen reservechassis heeft meegebracht, besliste men dan dat Logan Sargeant zijn bolide moet afstaan aan Albon voor de GP van Australië. Lando Norris (McLaren) klokte de snelste chrono in de eerste vrije sessie, Charles Leclerc (Ferrari) was dan weer de snelste in de tweede sessie.
  • De Swert Opticiens
Lando Norris (McLaren) reed in de eerste sessie een ronde in 1:18.564, de snelste chrono, maar de volgende negen wagens volgden in minder dan een halve seconde van de tijd van de Brit. Max Verstappen (Red Bull) was de tweede snelste voor George Russell (Mercedes), Leclerc (Ferrari) en Yuki Tsunoda (RB).

Ook in de tweede sessie moest Verstappen tevreden zijn met de tweede tijd, ditmaal achter Leclerc die een ronde in 1:17.277 aflegde. Carlos Sainz (Ferrari), die na afwezigheid van één Grand Prix, zijn terugkeer maakte klokte de derde tijd voor de Aston Martins van Lance Stroll en Fernando Alonso.
 

Foto: Georges De Coster



  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons