van der Horst

FIA F3: Signature en Carlin hebben line-up voor nieuw seizoen al klaar

Signature Dallara-Renault
Signature Dallara-Renault
Het Franse Signature waagde zich vorig jaar aan een comeback in de Formule 3 en rekende daarvoor op de nieuwe Renault motor. Deze laatste miste echter power en bleek zo onbetrouwbaar dat het team zijn F3 programma opgaf. Het maakte een terugkeer naar de klasse voor de GP van Macao met één wagen nu aangedreven door een VW krachtbron. Dit jaar gaat men bij Signature terug voor een volledig seizoen met twee wagens uitgerust met de Duitse motor. Rijders van dienst zijn Alexander Albon en Dorian Boccolacci.
  • LTF
Alexander Albon kwam de laatste twee seizoenen uit in de Formule Renault 2.0 voor het Belgische KTR. Verleden jaar eindigde hij derde in de eindstand van de Eurocup. Dorian Boccolacci is slechts 16 jaar oud en werd in 2014 vicekampioen in het Franse F4 kampioenschap.

Ryan Tveter - Formule Renault 2.0
Ryan Tveter - Formule Renault 2.0
Ook Carlin heeft zijn piloten gekozen, het Britse team doet het met één Brit en twee Amerikanen. Brits F4 kampioen George Russell werd eerder al aangekondigd en hij krijgt naast zich Gustavo Menezes en Ryan Tveter. Menezes komt over van Van Amersfoort Racing  waarmee hij vorig jaar al deelnam aan het FIA F3 European Championship. Tveter was in 2014 terug te vinden in de Formule Renault waar hij zowel in de Eurocup als het NEC uitkwam. 

Foto's: FIA F3 European Championship & Niels Vaeck



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op vrijdag 16 januari 2015.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons