van der Horst

FIA F3: Zitjes raken opgevuld – Lando Norris bij Carlin

Lando Norris - Carlin
Lando Norris - Carlin
Stilaan raken de zitjes bij de topteams voor het FIA F3 European Championship 2017 opgevuld. Vandaag maakte Carlin bekend dat het de dubbele Formule Renault 2.0 kampioen Lando Norris binnen gehaald heeft voor het komend Europees F3 seizoen. Norris, een van de revelaties van dit jaar, zal een driekoppig team aanvoeren bij Carlin dat naast de Brit ook zal bestaan uit Ferdinand Habsburg en Jehan Daruvala.
  • STX Motorhomes
Lando Norris - Josef Kaufmann Racing
Lando Norris - Josef Kaufmann Racing
Lando Norris won met Josef Kaufmann Racing team zowel de titel in de Eurocup als de North European Cup Formule Renault 2.0. De Brit maakte bovendien een opvallend debuut in het British F3 en debuteerde ook in het FIA F3 European Championship, in beide gevallen kwam hij al uit voor Carlin. Ferdinand Habsburg is de vicekampioen in de Euroformula Open en maakt zijn debuut in het Europees F3 kampioenschap. Jehan Daruvala reed dit jaar in de Formule Renault 2.0.

Ralf Aron - Prema Powerteam
Ralf Aron - Prema Powerteam
Hitech GP heeft met Nikita Mazepin en Ralf Aron ook al twee rijders vast liggen voor 2017. Mazepin begint aan een tweede seizoen formule 3 nadat hij in 2016 niet verder kwam dan de twintigste plaats in het European Championship. Ralf Aron, in 2015 nog Italiaans F4 kampioen reed dit jaar in de formule 3 bij Prema Powerteam en eindigde als zevende in de puntenstand.


David Beckmann - Mücke Motorsport
David Beckmann - Mücke Motorsport
David Beckmann is de eerste rijder die aangekondigd werd bij het Nederlandse Van Amersfoort Racing, ook hij begint aan zijn tweede seizoen in de formule 3 na een vijftiende plaats in 2016 waar hij uitkwam voor Mücke Motorsport. Het kampioenteam Prema Powerteam kondigde al enige tijd terug aan dat Callum Ilott het team zou vervoegen in 2017. Nu werd ook bevetigd dat Ferrari Driver Academy piloot Guan Yu Zhou voor een tweede seizoen bij het Italiaanse team blijft.

Foto's: Norris, Formule Renault NEC & Niels Vaeck
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op donderdag 15 december 2016.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons