van der Horst

FIA limiteert radio gesprekken tijdens de race

Jenson Button - McLaren Mercedes
Jenson Button - McLaren Mercedes
De FIA heeft laten weten dat het met onmiddellijke ingang een rem gaat zetten op het aantal gesprekken tussen de rijders en de pitcrew. Alle gesprekken over de prestaties van de wagen zullen vanaf nu verboden zijn en de FIA zal streng toezien op het naleven van deze regel. Hiermee hoopt men te verhinderen dat de racestrategie vanuit de pits bepaald wordt en dat de rijder meer bepalend wordt in het plannen van zijn eigen race, dit alles natuurlijk om meer spanning te brengen in de races.
  • STX Motorhomes
Dit zou bekomen worden door alle gesprekken over de prestaties van de wagen tussen piloot en de stand te verbieden. Gegevens over de rondetijden van andere deelnemers en informatie waar en hoe de afstelling van de wagen verbeterd kan worden, mag nog enkel tijdens de pitstops doorgegeven worden, niet langer tijdens het rijden.

Deze regel moet de races spannender maken en moet het gevoel dat nu bij het publiek heerst dat de rijder minder en minder heeft in te brengen en dat zijn race van buitenuit geleid wordt, de kop indrukken. Volgens Whiting is deze maatregel slechts een bevestiging van het reeds bestaande artikel 20.1 dat zegt dat iedere piloot alleen zijn race moet rijden zonder assistentie van buitenaf. Hoe de FIA dit alles gaat controleren is echter nog niet duidelijk en het is twijfelachtig dat er spectaculaire verschuivingen in de resultaten gaan plaats vinden. Sommige rijders waren nu al afkerig van teveel gebrabbel over de radio en zullen dus weinig hinder ondervinden van de nieuwe maatregel. 

Foto: RIP



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Formule 1 op vrijdag 12 september 2014.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons