van der Horst

FIA onderneemt geen actie tegen Sebastian Vettel na "oprechte verontschuldiging"

Sebastian Vettel
Sebastian Vettel
De internationale automobielfederatie FIA heeft besloten om geen verdere stappen te ondernemen tegen Sebastian Vettel, na diens scheldtirade en handgebaren in de eindfase van de recent verreden Grote Prijs van Mexico. De uitspraken, hier en daar voorzien van vakkundig gebiep om de grootste krachttermen te weren, kwam rechtstreeks in de ether en in principe kon de FIA de viervoudige kampioen vervolgen voor het in discrediet brengen van de sport. Zo ver komt het dus niet, al houdt de FIA nu zelf het vingertje hoog tegen Vettel...
  • LTF
Max Verstappen
Max Verstappen
Vettel, zo stelt de FIA in een bericht, zocht na de Grote Prijs spontaan wedstrijdleider Charlie Whiting op om zich te verontschuldigen. Nog volgens de FIA, zou de Duitser vervolgens op eigen initiatief een brief met verontschuldigingen gericht hebben aan Whiting en FIA-voorzitter Jean Todt en daarbij tevens niet alleen beloofd hebben Max Verstappen te contacteren, maar ook gezworen hebben dat de situatie niet opnieuw zou voorvallen.

Jean Todt
Jean Todt
"Na de oprechte verontschuldiging en het sterke engagement, heeft de FIA-voorzitter uitzonderlijk beslist om geen disciplinaire actie te ondernemen tegen dhr. Vettel. De FIA zal het gebruik van kwetsende taal in motorsport steeds veroordelen, zeker wanneer het gericht is aan officials en/of deelnemers. [...] De FIA maakt van deze gelegenheid gebruik om te melden dat in het geval een gelijkaardig incident als dat in Mexico zich in de toekomst voordoet, disciplinaire actie ondernomen zal worden door het incident voor het Internationale Tribunaal van de FIA te brengen en te beoordelen", aldus de FIA.

Foto's: Georges De Coster  & Racing International Photography



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Formule 1 op woensdag 2 november 2016.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons