van der Horst

FIA verleent 24H SERIES powered by Hankook internationale status

24H Series Powered by Hankook
24H Series Powered by Hankook
De World Motorsport Council van de FIA, die bijeenkwam in Doha, Qatar, stemde toe in de aanvraag voor een internationale status voor de 24H SERIES powered by Hankook. Dit houdt in dat er met ingang van de tiende editie van de Hankook 24H DUBAI (8-10 januari 2015) in alle races van de serie kampioenschapspunten voor rijders en teams en voor de speciale Ladies’ Cup mogen worden toegekend.
“We zijn blij met dit nieuws, want dit betekent opnieuw een impuls voor onze snel groeiende serie”, zegt Gerrie Willems van CREVENTIC. Het Nederlandse bureau treedt in samenwerking met het Dutch National Racing Team (DNRT) op als organisator en promotor van de 24H SERIES powered by Hankook. “We willen graag onze dank uitspreken aan iedereen die hierbij betrokken is geweest, in het bijzonder de Nederlandse autosportfederatie KNAF, die bij deze volgende stap in onze ontwikkeling een belangrijke rol gespeeld heeft.”

Hoewel CREVENTIC en DNRT al in een vroeg stadium de data voor de in 2015 geplande evenementen bekendmaakten, zijn er nu toch enkele wedstrijden die mogelijk samenvallen met andere lange-afstandsraces in Europa. Om teams en rijders in staat te stellen om aan zoveel mogelijk wedstrijden deel te nemen, wordt op dit moment gezocht naar oplossingen om deze situatie te voorkomen. Het gaat hierbij vooral om de Hankook 12H ZANDVOORT (oorspronkelijk gepland op 24-25 april 2015) en de Hankook 12H HUNGARY (aanvankelijk op de kalender voor 2-3 oktober 2015). Onderhandelingen met diverse betrokken partijen zijn op dit moment gaande en een herziene kalender voor de 24H SERIES powered by Hankook 2015 wordt in de komende weken gepubliceerd.

Creventic Press



Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in Circuit Internationaal op vrijdag 12 december 2014.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons