Newsflash: Norisring: Mattias Ekström gedeklasseerd na 'water'incident

Robert Wickens wint op de Norisring
We meldden het reeds in het raceverslag, het voorval waarbij vader Ekström zijn zoon na afloop van de race in het parc fermé met water overgoot of een fles water in de broekzak stopte, kon nog een staartje krijgen. Die vrees is nu werkelijkheid geworden. Uren nadat de vandaag 35-jarige Zweed verdiend als winnaar over de finishlijn reed, werd de pechvogel door de wedstrijdleiding uit de uitslag geschrapt.
De 'hulp'  die Ekström Junior onderging zou niet langer een correcte weging hebben toegelaten en wegens inbreuk op artikel 44 van het Sportief Reglement (parc Fermé) besloten de wedstrijdcommissarissen de Zweed uit te sluiten.
Het Team Audi Sport Abt Sportsline heeft tegen deze beslissing beroep aangetekend. Zolang het wachten blijft op de behandeling hiervan is Robert Wickens winnaar van deze incidentrijke wedstrijd. Het is meteen de eerste DTM-zege voor de Canadees die vanmiddag vanop de pole was gestart. Christian Vietoris wordt nu tweede terwijl ook Juncadella mee op het virtuele podium mag. Constructeur Mercedes vierde zijn 25-jarige aanwezigheid in de serie dus niet alleen met een 170ste zege maar tevens met een hattrick.
Protagonisten Rockenfeller en Spengler schuiven ook een plaatsje op maar in de kampioenschapsstand blijft het  verschil tussen beide rijders twee punten.