van der Horst

Gridstraffen vereenvoudigd en extra motor voor Honda goedgekeurd

Start GP Monaco
Start GP Monaco
De controversiële gridstraffen voor het verwisselen van een motor werden deze week in Mexico City door de World Motor Sport Council vereenvoudigd. Dit naar aanleiding van de eerder voorgestelde veranderingen door de Strategy Group welke goedgekeurd werden door de F1 Commissie. Het doel is onder andere om straffen tijdens een Grote Prijs in de ban te doen.
  • Skylimit Events
Rijders die dit seizoen hun maximum aan motoren opgebruikten, kregen volgens sommige teams een te zware straf aan hun laars gelapt. Zo kreeg bijvoorbeeld Jenson Button van Mclaren een gridstraf van 25 plaatsen aan zijn broek, terwijl de startgrid slechts 20 deelnemers telt. Daarom moest hij nog eens een extra straf ondergaan tijdens de wedstrijd zelf om deze niet toegekende extra strafposities te compenseren.

Dit werd nu vandaag geschrapt door de WMSC. Het maximale dat een rijder nu kan overkomen, is starten op de laatste plaats op de startgrid. De extra straffen tijdens de wedstrijd zijn bij deze niet meer van toepassing.

Ook krijgen nieuwe motorleveranciers tijdens hun eerste jaar een extra krachtbron ter beschikking. In plaats van vier, krijgen ze er nu vijf. Dit geldt dit seizoen enkel voor Honda, dat dit jaar terug in zee is gegaan met Mclaren.

Deze wijzigingen in het reglement zijn onmiddellijk van toepassing, dus zij gelden al tijdens de volgende Grote Prijs eind deze maand. Deze heeft plaats in Hongarije tijdens het weekend van 26 juli.

Foto: Georges De Coster



Dit artikel werd gepubliceerd door Ronald Ooms in Formule 1 op zondag 12 juli 2015.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons