van der Horst

Frédéric Vervisch met Audi en topbemanning in Pro Cup

Frédéric Vervisch
Frédéric Vervisch
Frédéric Vervisch heeft voor komend seizoen een zeer competitief stuur kunnen bemachtigen. De 28-jarige Kortrijkzaan zal in 2015 namelijk aan de slag gaan voor I.S.R. Racing in de Pro Cup van de Blancpain Endurance Series. Hij zal er een Audi delen met niemand minder dan Audi fabriekspiloot (LMP1 en GT) Marco Bonanomi (Platinum) en Filip Salaquarda (Silver), de zoon van teameigenaar Igor Salaquarda. I.S.R. Racing maakte vorig seizoen de overstap van de Formule Renault 3.5 naar de GT-racerij en brengt dit jaar twee Audi R8 LMS ultra’s aan de start in de Blancpain GT Series (Sprint en Endurance).
  • De Swert Opticiens
I.S.R - Audi R8 LMS ultra
I.S.R - Audi R8 LMS ultra
Vervisch kwam de voorbije seizoenen steeds in actie voor Boutsen Ginion, maar kon op een McLaren die uitkwam in de Pro Am Cup nooit strijden voor de algemene overwinning. In de straten van Baku wist hij zich tot tweemaal toe in de kijker te rijden met enkele zeer competitieve optredens in een kwalitatief zeer hoogstaand deelnemersveld. Met Bonanomi en Salaquarda, in 2012 nog zevende in het WK GT1, als teamgenoten moet de West-Vlaming dit seizoen zeker in staat zijn om zich wederom in de kijker te rijden, al wordt er echter veel volk verwacht in de Pro Cup.

“Racen in een uitermate professioneel team was mijn eerst doelstelling voor 2015 en nadat Igor Salaquarda me het sportieve programma van I.S.R. Racing voorstelde en de werkwijze van het team liet zien wist ik hoe mijn toekomst er zou uitzien”, vertelt Vervisch. “In Marco en Filip heb ik twee sterke teamgenoten en de Audi R8 LMS ultra is een zeer competitieve wagen, ik ben er zeker van dat we voor een succesvol seizoen staan.”

24H Spa: Beelden van de testdag (Deel 1)
I.S.R. Racing testte samen met WRT inmiddels al op het circuit van Misano en is momenteel actief op de Slovakiaring. Hoe de bemanning op de tweede wagen in Blancpain Endurance er zal uitzien, is nog niet geweten. Bonanomi en Salaquarda vormen ook in de Blancpain Sprint Series een team, terwijl de Deense broers Anders en Thomas Fjordbach er de andere wagen zullen bemannen.

Foto's: Georges De Coster, Martijn Wouters & Marnik Mouchaers



Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Blancpain GT Endurance op dinsdag 3 maart 2015.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons