van der Horst

GP Macau F3: Antonio Félix da Costa wint de kwalificatierace

Antonio Félix da Costa - Carlin
Antonio Félix da Costa - Carlin
Antonio Félix da Costa (Carlin) vertrekt zondag van op de pole in de Macau GP F3, de Portugees won immers de tien ronden lange kwalificatierace. Na verschillende incidenten bij de start werd de race vier ronden lang geneutraliseerd, Callum Ilott (Van Amersfoort Racing) had aanvankelijk de leiding in handen maar hij werd al snel ingehaald door Félix da Costa. Deze laatste zou de leiding niet meer afstaan en won de kwalificatierace voor Ilott en Sérgio Sette Câmara (Carlin).
Callum Ilott - Van Amersfoort Racing
Callum Ilott - Van Amersfoort Racing
Aangezien de piste er aanvankelijk nog nat bij lag werd de start van de kwalificatierace uitgesteld, maar eens de wagens eindelijk losgelaten gingen Maximilian Günther (SJM Theodore Racing by Prema) en Lando Norris (Carlin) al in de eerste ronde in de fout wat voor verwarring zorgde achteraan in het peloton. Daarop reed Ye Hong Li (B-Max Racing Team) in op Daiki Sasaki (B-Max Racing Team) en de wedstrijdleiding besloot de safety car de baan op te sturen.

Antonio Félix da Costa - Carlin
Antonio Félix da Costa - Carlin
De van op de pole vertrokken George Russell (Hitech GP) was bij de sart teruggevallen naar plaats vier en wanneer de race hervatte had Ilott de leiding voor Félix da Costa en Sette Câmara. Ilott kon echter niet lang weerstand bieden aan een opzittende Félix da Costa, de Portugees probeerde weg te rijden maar Ilott bleef aanklampen. De posities wijzigden echter niet meer tot aan de meet en Félix da Costa won voor Ilott en Sette Câmara. Russell verloor nog een plaats aan Kenta Yamashita (ThreeBond with T-Sport) en eindigde pas als vijfde maar hij hield wel oud winnaars Felix Rosenqvist (SJM Theodore Racing by Prema) en Daniel Juncadella (Hitech GP) achter zich. Daniel Ticktum (Double R Racing) pakte de achtste plaats, hij werd in het klassement gevolgd door Alexander Sims (Double R Racing) en Jake Hughes (Carlin).

Foto's: Macau.GrandPrix
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op zaterdag 19 november 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Macau Grand Prix.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons