van der Horst

Gulf 12H: De winnaars aan het woord

Podium Gulf 12 Hours of Abu Dhabi 2013
Podium Gulf 12 Hours of Abu Dhabi 2013
Hoewel er voor deze derde editie van de Gulf 12 Hours heel wat wagens het potentieel hadden om te strijden voor de overwinning, waren de meeste ogen toch weer gericht op de Team Abu Dhabi Black Falcon Mercedes SLS AMG GT3 van Jeroen Bleekemolen, Bernd Schneider en Khaled Al Qubaisi. De combinatie van een ijzersterke wagen, een zeer professioneel team en twee van de beste uithoudingspiloten op deze aardbol bleek dan ook onklopbaar. We laten de winnaars zelf even aan het woord na een lange dag racen in zwoele temperaturen en onder een loden zon.
Jeroen Bleekemolen - Khaled Al Qubaisi
Jeroen Bleekemolen - Khaled Al Qubaisi
Jeroen Bleekemolen: "De wedstrijd is zeer zwaar, maar de wagen ging gewoon super. We hadden vooraf gezegd dat we bij de tweede start meteen de kop moesten nemen, anders verg je te veel van je banden. Dat hoefde niet meteen in de eerste bocht, maar toch zeker in de eerste ronde en dat is uiteindelijk gelukkig ook gelukt."

Khaled Al Qubaisi
Khaled Al Qubaisi
Bernd Schneider: "Het moeilijkste waren de temperaturen. Daardoor werden de banden warm en kon je niet zo eenvoudig meer aanvallen. Net zoals op de Nürburgring hebben we alles gegeven en ik denk niet dat we het in de schoot geworpen hebben gekregen. Dit was een geweldig jaar!"

Khaled Al Qubaisi: "Gewoon super, wat een jaar! Na de 24 Hours of Dubai winnen we nu hier."

Foto: Martijn Wouters



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Circuit Internationaal op vrijdag 13 december 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Gulf 12 Hours.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons