van der Horst

Gulf 12H: Debuterende McLaren 650S GT3 pakt pole

McLaren GT - McLaren 650S GT3
McLaren GT - McLaren 650S GT3
De McLaren 650S GT3 van Alvaro Parente, Rob Bell en Kevin Estre zal de Gulf 12 Hours 2014 van op de pole aanvatten. Het trio pakte de beste uitgangspositie nadat het een half tiende sneller was over drie ronden dan de AF Corse Ferrari 458 Italia GT3 #3 van Wyatt/Rugolo/Rigon. Black Falcon bezet de ganse tweede rij, met het winnende exemplaar van de vorige editie voor de zusterbolide #2.
Black Falcon - Mercedes SLS AMG GT3
Black Falcon - Mercedes SLS AMG GT3
De pole voor McLaren is ietwat onverwacht in die zin dat de Britse bolide zich de ganse dag gedeisd leek te houden. Davide Rigon bezorgde AF Corse dan wel de absoluut snelste ronde, dankzij het systeem van gemiddelde chrono's bleek het de McLaren te zijn die uiteindelijk het pleit won. Hoewel Al Faisal/Haupt/Muscat in de Black Falcon Mercedes SLS AMG GT3 #2 chrono's draaiden die onderlings slechts twee tiende verschilden, is het de zusterwagen die eerder op de grid staat dankzij de prestaties van Jeroen Bleekemolen en Bernd Schneider. Eerstgenoemde Mercedes-rijders hebben wel de eer om de pole in de Pro-Am klasse te bezetten.

Avelon Formula - Wolf GB08
Avelon Formula - Wolf GB08
Avelon Formula eindigde, enigszins teleurstellend, met slechts de vijfde chrono, maar de bolide zal acht plaatsen worden teruggezet omdat er slechts twee rijders zijn ingeschreven; eerder gaf Ivan Bellarosa aan Autosport.be al mee niet te verwachten te kunnen strijden voor de pole. Eenzelfde straf hangt overigens de AF Corse Ferrari van Adrien de Leener, Cedric Sbirrazzuoli en David Akhobadze boven het hoofd nadat de wagen van onze landgenoot geen tijd neerzette in de eerste heat en zelfs kort even een rode vlag veroorzaakte na een contact waarbij de wagen licht beschadigd geraakte.

MRS GT Racing - Porsche 991 GT3 Cup
MRS GT Racing - Porsche 991 GT3 Cup
De besttijd in de Cup-klasse ging naar de MRS GT Porsche 991 GT3 Cup, grotendeels dankzij een kanontijd (2:14.721) van Porsche Supercup-kampioen Christian Engelhart op een vrije baan in de laatste heat. In de Gentlemen-klasse tenslotte had de Villorba Corse Ferrari geen verhaal tegen de merkgenoten van Kessel Racing. Jorge Lorenzo klokte eveneens op een vrije piste een 2:12.219, maar spinde op het einde zijn bolide, evenwel zonder erg.

De eerste race over 6 uur start morgen om 8:50 lokale tijd, 11:50 Belgische tijd.

--- Gecombineerde uitslag kwalificaties Gulf 12 Hours of Abu Dhabi 2014 (pdf) ---

Zie ook: Foto's: Gulf 12H: Beelden van de sessies op vrijdag

Foto's: Martijn Wouters



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Circuit Internationaal op vrijdag 12 december 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Gulf 12 Hours.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons