van der Horst

Haas F1 Team tekent contract met Ferrari

Gene Haas
Gene Haas
Gene Haas is nog steeds vast van plan om met zijn team in 2016 aan de start te staan van het wereldkampioenschap Formule 1. De plannen worden steeds concreter, maandag werd het bericht de wereld ingestuurd dat de naam van het team wijzigt van Haas Formula naar Haas F1 Team en vandaag werd bekend gemaakt dat het team een contract getekend heeft met Ferrari om zijn wagens uit te rusten met de V6-motor van de Italiaanse constructeur.
Gene Haas had al eerder laten vallen dat hij aasde op de Ferrari motor om zijn F1 bolide aan te drijven maar nu is er officieel een overeenkomst. In 2016 krijgt de Amerikaanse Formule 1-wagen achterin een Italiaanse krachtbron. Haas voegde er aan toe dat het om een overeenkomst gaat die loopt over
Esteban Gutierrez - Sauber
Esteban Gutierrez - Sauber
verschillende jaren. De samenwerking tussen Ferrari en het Haas F1 Team is op zich geen verrassing aangezien de Verenigde Staten een belangrijke afzetmarkt is voor de Italiaanse constructeur. Momenteel levert Ferrari ook motoren aan Sauber en Marussia, Haas zou dan het derde klantenteam moeten worden.


Foto: Racing International Photography



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Formule 1 op woensdag 3 september 2014.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons