van der Horst

Hans Reiter: "In 2012 met nieuwe Lamborghini naar Le Mans"

Afgelopen weekend vond op het circuit van Zolder de ADAC GT Masters plaats. Met niet minder dan vier auto's in de wedstrijd was Hans Reiter, de patron van Reiter Engineering, een druk gesolliciteerd persoon. We vonden toch de tijd om hem een paar vragen voor te leggen.
  • De Swert Opticiens

Mr. Reiter, racen tezelfdertijd met de 24H van Le Mans, hoe speel je dit klaar?

"(lacht), Het is zo dat ik steeds bij een dood moment wel degelijk de vrachtwagen induik en benieuwd de wedstrijd probeer te volgen. Ook in het hotel hebben we ettelijke uren voor de tv doorgebracht. Daarnaast moet ook het team blijven draaien en zal ik op geen moment deze verantwoordelijkheid uit de weg gaan. De Masters hebben absolute voorrang! Met een zege en een tweede plaats in de twee races kunnen we eveneens spreken van een semi-geslaagd weekend."

Om even in de sfeer te blijven, wanneer kunnen we genieten van een Lamborghini / Reiter op Le Mans?

"Wel in 2012! Volgend jaar maken we onze come-back in Le Mans. Het zal een gloednieuw project worden waar ik zelf momenteel nog niet teveel details van heb. Van de piloten maakt al zeker Peter Kox deel uit van onze crew. De overige piloten zullen in de toekomst naar voor komen.

Naast het Le Mans project heb je een super druk seizoen, is het soms schipperen of verloopt alles vlot?

"Je moest eens weten, 'it's crazy'! Naast de ADAC GT Masters zijn er ook: de Blancpain Series, Lamborghini Trofeo, 24H van Nurburgring-Dubai-Spa, het is teveel om allemaal op te noemen. Tevens zullen we ook in Spa aan bak komen tijdens de Belcar race van zaterdag ter voorbereiding op de 24H van Spa. Albert von Thurn und Taxis zal waarschijnlijk al deel uit maken van de bemanning."

Er gebeurden dit jaar al heel wat ongevallen met een Reiter Lambo, hoe ga je hiermee om?

"Heel simpel, 'I just sacked a driver'! Het is soms genoeg, piloten weten allemaal niet meer hoeveel het kost en bij deze geef ik mee dat Frank ( Kechele nvdr. ) ontslagen is." (deze emotionele uitspraak van Dhr. Hans Reiter hoeft niet noodzakelijk effectief te zijn!)



Dit artikel werd gepubliceerd door Olivier Gouters in ADAC GT Masters op dinsdag 14 juni 2011.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons