van der Horst

Hans Van de Ven presenteert Petrolhead Days

Hans Van de Ven
Hans Van de Ven
Ter gelegenheid van de prijsuitreiking van de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux 2016 in discotheek Versuz in Hasselt onthulde Hans Van de Ven zijn plannen voor een nieuwe organisatie in samenwerking met Circuit Zolder. De Kempenaar richt zich op eigenaars van snelle en sportieve wagens die met hun bolide graag eens op circuit rijden zonder dat men daarvoor een licentie (nodig) heeft.
Steven Stichelbout - Hans Van de Ven
Steven Stichelbout - Hans Van de Ven
"Afgelopen jaar wilden we een dag organiseren te Circuit Zolder waarbij eigenaars van knappe en sportieve wagens de mogelijkheid kregen om vrij te rijden op het Limburgse circuit. Toen ik contact nam met Lucia Gallucci om te informeren naar beschikbare data, bleek er zowaar nog een zondag zonder geluidsbeperkingen beschikbaar te zijn. Die hebben we meteen vastgelegd en dat bleek meteen een schot in de roos te zijn! De opkomst was enorm en dat heeft ons er toe bewogen om de zaken in 2017 iets grootser aan te pakken...", aldus Hans Van de Ven die zei de opbrengsten van de nieuwe organisatie te willen aanwenden voor investeringen in de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux.

Porsche GT3 Cup Challenge Benelux Huldiging
Porsche GT3 Cup Challenge Benelux Huldiging
"We plannen één evenement per maand", gaat de voormalige Belcar-promotor verder. "Ons doelpubliek is nog steeds hetzelfde als dat van afgelopen jaar, iedereen die over een snelle en sportieve wagen beschikt die geluid maakt is welkom. Geen elektrische wagens dus, maar bolides die (liefst veel) geluid produceren! Om die reden hoeven we op geen van onze evenementen te Circuit Zolder ons aan een geluidslimiet te houden en rijden we enkel op donderdag. Op deze dagen zal de beschikbare tracktime verdeeld worden tussen de Petrolhead Thursdays en de Internationale trainingsdagen. Enige uitzondering is een evenement in september welke we op tien september houden, op zondag dus, de Petrolhead Sunday. "

Kalender Petrolhead Days 2017:

9 maart
13 april
4 mei
29 juni
10 augustus
10 september - Petrolhead Sunday
14 september
12 oktober
2 november

Foto's: Ronald Janssens



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Circuit Nationaal op zondag 29 januari 2017.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons