van der Horst

Honda NSX krijgt na 10 jaar eindelijk opvolger

Acura NSX
Acura NSX
Tussen 1990 en 2005 produceerde Honda de NSX (New Sport eXperience), de supercar die de strijd aanging met Ferrari. De NSX kon niettegenstaande zijn kwaliteiten, echter nooit de status van zijn Italiaanse concurrenten evenaren en tien jaar geleden werd de productie gestopt zonder dat er een opvolger voorzien was. Nu 25 jaar na de presentatie van de eerste Honda NSX breit de Japanse constructeur toch een vervolg aan het NSX-verhaal. Op het autosalon van Detroit werd de nieuwe NSX immers voorgsteld, een supercar met hybride aandrijving die in Amerika verdeeld zal worden onder de merknaam Acura. Op het salon van Brussel is er helaas geen spoor te vinden van de supercar.
Acura NSX
Acura NSX
Het koetswerk vertoont natuurlijk grote gelijkenissen met dat van de NSX Concept racewagens die verleden jaar deelnamen aan het Super GT kampioenschap in Japan. De wagen wordt op de vier wielen aangedreven door een centraal geplaatste V6 motor met dubbele turbo gekoppeld aan niet minder dan drie elektrische motoren. Een achteraan geplaatste elektromotor zorgt voor een betere acceleratie, remkracht en schakelvermogen, de twee andere motoren drijven de voorwielen aan.  De motoren samen zijn goed voor een vermogen van 550 pk. De wagen kan korte afstanden afleggen enkel aangedreven door de elektrische motoren.

Acura NSX
Acura NSX
De wagen die een zeer laag geplaatst zwaartepunt heeft is slechts 1,21 meter hoog en heeft een lengte van 4,47 meter en een breedte van 1,94 meter. De Acura NSX zal tegen het einde van het jaar leverbaar zijn in de Verenigde Staten in 2016 komt hij naar Europa, maar daar onder de naam Honda.

Foto's: Acura



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Varia op donderdag 15 januari 2015.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons