van der Horst

Hyundai onthult i20 Coupe voor 2017 (+ Foto's)

Hyundai i20 Coupe
Hyundai i20 Coupe
Hyundai heeft vandaag het doek gehaald van zijn bolide voor het WK Rally 2017. De Koreaanse constructeur is zo de eerste fabrikant die zijn bolide voor komend seizoen voorstelt, een seizoen waarvoor de reglementen ingrijpend veranderd zijn en wat zich onder meer vertaalt in een aggressiever uiterlijk voor de bolides. Hyundai mikt bovendien hoog, na de tweede plaats dit seizoen en het vertrek van Volkswagen, en wil strijden voor de titel bij de constructeurs, terwijl Thierry Neuville op niets minder dan de wereldtitel mikt.
  • St. Paul
Hyundai i20 Coupe
Hyundai i20 Coupe
De rijdersbezetting bij Hyundai is ongewijzigd ten opzichte van het voorbije seizoen. Thierry Neuville, Hayden Paddon en Dani Sordo worden bij alle manches van het wereldkampioenschap rally gekoppeld aan hun respectievelijke co's Nicolas Gilsoul, John Kennard en Marc Martí. Gezien constructeurs in 2017 drie wagens zullen mogen inzetten, waarvan de twee best geklasseerde punten pakken, voegt Hyundai ook de twee bestaande teams samen tot het Hyundai Shell Mobis World Rally Team.

Thierry Neuville
Thierry Neuville
Thierry Neuville heeft na zijn tweede plaats in het WK dit seizoen zijn zinnen gezet op de wereldtitel, "Mijn eerste indrukken van de wagen tijdens het testen waren zeer positief. De wijzigen in de reglementen hebben ons toegelaten om wijzigingen aan te brengen in belangrijke gebieden zoals de aerodynamica en de stabiliteit achteraan. De verhoging qua pk's is ongeloofelijk terwijl de extra grip ons meer vertrouwen biedt. We hadden een zeer positief seizoen 2016 en ik was opgelucht om als tweede te eindigen in het kampioenschap. Natuurlijk, vanaf die plaats is er slechts één weg voorwaarts en we willen dan ook fel strijden voor de titel in 2017."
 

Foto's: Hyundai & Racing International Photography



Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in FIA World Rally Championship op donderdag 1 december 2016.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons