van der Horst

Imola: Ferrari nipt voor BMW in FP3

BMW M Team WRT - BMW M Hybrid V8
BMW M Team WRT - BMW M Hybrid V8
Met alweer een besttijd in de derde vrije training vanochtend blijft Ferrari baas in Imola. Het was net als gisteren in FP2 Antonio Fuoco die de 499P #50 bovenaan de tabellen plaatste. Dries Vanthoor kwam in de WRT BMW #15 tot op 0.034 seconde, met daarachter de zusterwagen bestuurd door René Rast. Kévin Estre eindigde als tiende in de Porsche #6 die hij deelt met onder meer Laurens Vanthoor, terwijl Stoffel Vandoorne de Peugeot #94 naar een twaalfde tijd reed. Teamgenoot Paul di Resta parkeerde op enkele minuten van het einde de Peugeot in de grindbak waardoor de sessie een vroegtijdig einde kende.
Iron Dames - Lamborghini Huracan LMGT3 Evo2
Iron Dames - Lamborghini Huracan LMGT3 Evo2
In LMGT3 zagen we de beide Aston Martin's het veld aanvoeren. Doriane Pin stuurde de Iron Dames Lamborghini #85 waarop we ook Sarah Bovy zien naar een achtste tijd. Ahmed Al Harthy van zijn kant kon nog net in de top tien postvatten in de WRT BMW #46 die hij deelt met Maxime Martin en Valentino Rossi. De Corvette #81 van onder andere Tom Van Rompuy werd zestiende. De kwalificaties worden straks verreden vanaf 14u45.

Foto's: Arne Simons



Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in FIA World Endurance Championship op zaterdag 20 april 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 6H Imola.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons