van der Horst

Intercontinental GT Challenge wordt gereduceerd naar drie races

parc fermée 2015 BES 24 Hours of Spa
parc fermée 2015 BES 24 Hours of Spa
SRO Motorsports Group heeft laten weten dat het tweede manche van de Intercontinental GT Challenge, die moest plaatsvinden van 4 tot 6 maart op het Circuit of The Americas te Austin, van de kalender geschrapt werd. De International GT Challenge voor GT3 wagens telt nu met de Liqui Moly Bathurst 12 Hour, de Total 24 Hours of Spa en de Sepang 12 Hours nog drie manches.
De 6 Hours of America, een wedstrijd die openstond voor GT3, GT4 en one-make cup wagens, moest de eerste SRO wedstrijd op Amerikaanse bodem worden. De wedstrijd die samenviel met de eerste manche van de Pirelli World Challenge zal het nu moeten doen zonder de Europese deelnemers.

De te drukke kalender in het begin van het seizoen voor de GT3-teams, waarvan de meesten daarbij nog nieuwe wagens hebben aangeschaft wordt door SRO opgegeven als reden voor het afvoeren van de 6 Hours of America van de Intercontinental GT Challenge. De teams zouden te weinig tijd hebben om hun wagens op punt te krijgen. De eerste Amerikaanse manche voor de Intercontinental GT Challenge wordt nu opgeschoven naar eind 2017.   

Foto: Vincent Wouters



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op zaterdag 30 januari 2016.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons