van der Horst

Jolyon Palmer blijft bij Renault

Jolyon Palmer Renault Sport F1 Team
Jolyon Palmer Renault Sport F1 Team
Het Renault Sport F1 Team heeft vandaag aangekondigd dat het Jolyon Palmer behoudt als rijder, de Brit zal volgend jaar ploeg vormen met Nico Hülkenberg. Nadat Hülkenberg was vastgelegd als eerste rijder circuleerden er verschillende namen als mogelijke kandidaten voor het tweede zitje bij Renault. Naast de huidige rijders viel ondermeer ook de naam van Esteban Ocon. Renault koos echter voor continuïteit en aangezien Kevin Magnussen blijkbaar de overstap naar Haas F1 maakt viel de keuze logischerwijze op Palmer.
Jolyon Palmer - Renault Sport F1 Team
Jolyon Palmer - Renault Sport F1 Team
Jérôme Stroll, president van Renault Sport Racing verklaarde het volgende: “Palmer heeft aangegeven met ons verder te willen doorgroeien en wij van onze kant waren onder de indruk van zijn prestaties die in stijgende lijn evolueerden naargelang het seizoen vorderde. Wij vertrouwen er op dat de combinatie Hülkenberg-Palmer ons zal toelaten om onze doelstellingen waar te maken. Het feit dat Jolyon Nico als ploegmaat krijgt zal hem nog meer aanzetten tot het leveren van betere prestaties. Wij bedanken Kevin Magnussen voor de bewezen diensten en voor het werk dat hij dit jaar voor ons heeft gepresteerd.”

Volgens de laatste geruchten maakt Kevin Magnussen de overstap naar Haas F1 en zou Esteban Ocon onderdak vinden bij Force India.

Foto's: Georges De Coster & Racing International Photography

 



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Formule 1 op woensdag 9 november 2016.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons