van der Horst

Kortnieuws uit de F1-paddock

Rosberg voor Hamilton
Rosberg voor Hamilton
Vorig weekend zette het Formule 1-circus nog zijn tenten op in Silverstone, waar de teams ook na de race bleven voor een tweedaagse testsessie. Volgend weekend zit de karavaan alweer in Duitsland waar op de Hockenheimring gereden wordt. We hadden het al over het FRIC-systeem, dat mogelijk vanaf de komende wedstrijd verboden wordt, het overige F1-nieuws zetten we hier nog eens op een rijtje.
  • Prospeed Competition
Romain Grosjean - Lotus-Renault
Romain Grosjean - Lotus-Renault
Zoals we reeds meldden heeft Lotus genoeg van Renault. Na weken van geruchten zou het in Silverstone officieel worden: Lotus kiest in 2015 voor Mercedes-motoren. Mercedes behoudt op die manier een vierde team na de overstap van McLaren naar Honda. Renault van zijn kant valt terug op slechts drie klanten, tenzij Forza Rossa volgend jaar kan beginnen. De bevestiging daarover ging echter niet door. Renault laat  niet zomaar begaan en dreigt Lotus voor de rechter  te dagen wegens contractbreuk. Het verlies van een vierde partner zou Renault 20 miljoen euro kosten.
 
Kimi Räikkönen
Kimi Räikkönen
Kimi Räikkönen is dan toch fit genoeg voor de Grote Prijs van Duitsland volgende week. Na de zware crash in Silverstone rezen er geruchten dat hij zou vervangen worden door Jules Bianchi. De Fransman van Marussia komt uit de Ferrari Academy en verving  de Fin ook tijdens de tests op Silverstone na de GP. Aan de aspiraties van Bianchi komt echter voorlopig een einde want de Fin zal in Duitsland gewoon plaats nemen in de tweede Ferrari. Räikkönen liet evenwel doorschemeren  dat 2015 zijn laatste jaar in Formule 1 zou zijn. De Fin benadrukte uitdrukkelijk de fun van andere autosportdisciplines zoals rallycross en Le Mans. Volgens teambaas Marco Mattiacci is er echt niks van aan. “Kimi heeft nooit gezegd dat hij wou stoppen met Formule 1. Hij heeft het enkel niet willen bevestigen omdat hij niet weet wat hij hierna (2015) gaat doen.” Hoe dan ook zal Bianchi een oogje in het zeil houden.
 
Esteban Gutierrez - Sauber
Esteban Gutierrez - Sauber
Het stormt bij Sauber: teambaas Monisha Kaltenborn heeft genoeg van de fouten van zowel Esteban Gutierrez als Adrian Sutil. De Zwitserse geeft toe dat de Sauber C33 niet de gemakkelijkste wagen is om te besturen maar de fouten van haar beide rijders zijn te vermijden en kosten het team punten en dus geld. Vooral de domme fout van de Mexicaan in Monaco heeft ze nog niet verwerkt. Bovendien heeft Gutierrez weer een straf aan zijn been na de vorige race voor het rammen van Pastor Maldonado. Kaltenborn heeft Giedo Van der Garde en Sergey Sirotkin op het oog. De Nederlandse testrijder doet het prima in de vrijdagtrainingen. De Rus won voor eigen publiek onlangs een wedstrijd in Formule Renault 3.5 en zou ook Russische roebels meebrengen. Sauber-Ferrari staat in de tussenstand voorlaatste met nul punten.
 
Carlos Sainz Jr.
Carlos Sainz Jr.
Carlos Sainz Jr. zou dit seizoen nog zijn F1-debuut kunnen maken voor Caterham. De Spaanse zoon van de voormalige wereldkampioen rally maakt deel uit van het jongerenprogramma van Red Bull Racing. De Oostenrijkers lijken het zelfde plan te hebben met Sainz dat ze eerder al hadden met Ricciardo. In een financiële afspraak met Helmut Marko liet Colin Kolles, destijds teambaas van Hispania en nu adviseur bij Caterham, de Australiër debuteren om hem na één seizoen bij Toro Rosso en uiteindelijk bij Red Bull te plaatsen. Sainz zou de plaats innemen van Kamui Kobayashi of Marcus Ericsson om zo in 2015 de plek van Jean-Eric Vergne over te nemen. Heel wat speculaties, feit is wel dat Sainz momenteel de Formule Renault 3.5 domineert. 
 
Michael Schumacher
Michael Schumacher
Er is nog eens nieuws over Michael Schumacher. Drie weken nadat de recordkampioen uit zijn coma ontwaakt was en verplaatst van Grénoble naar Lausanne heeft vrouw Corinna met de pers gesproken. “Er is vooruitgang. Langzaam, uiteraard, maar er is tenminste vooruitgang”. Naar de exacte situatie waarin de Duitser zich bevindt is het nog steeds gissen.

 
Nico Rosberg
Nico Rosberg
Nico Rosberg is getrouwd. Na de verloving in oktober vorig jaar hebben de Duitser en Vivian Sibold elkaar het ja-woord gegeven in de kerk van Sainte Dévote in Monaco. Het koppel is al meer dan tien jaar samen.




Foto's: Georges De Coster, Arne Simons, Racing International Photography
 



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Formule 1 op vrijdag 11 juli 2014.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons