van der Horst

Lotus dumpt Renault en kiest voor Mercedes

Romain Grosjean - Lotus-Renault
Romain Grosjean - Lotus-Renault
Lotus neemt afstand van de Renault-motoren en schakelt over op krachtbronnen van Mercedes, dat meldt thans het gezaghebbende Britse magazine Autosport. De prestaties van de Renault-krachtbronnen zijn dit jaar beneden alle pijl, een probleem waar vanzelfsprekend ook andere klantenteams zoals bijvoorbeeld Red Bull Racing onder lijden. Eerder dit jaar waren er reeds geruchten over uitblijvende betalingen van Lotus aan Renault en nu wordt ook duidelijk dat het Britse team van zijn contract met Renault af wil.
De banden tussen het team uit Enstone en de Franse constructeur gaan reeds een tweetal decennia terug; zo won het team in 1995 in zijn eerste jaar met Renault-motoren meteen de wereldtitel met Michael Schumacher. Naderhand werd het team, toen nog Benetton genaamd, verkocht aan Renault welke op zijn beurt in 2010 de naam veranderde in Lotus en aandelen van het team tevens van de hand deed aan Lotus Cars.

Door de keuze van Lotus, zal het aantal teams met Renault-krachtbronnen naar alle waarschijnlijkheid volgend seizoen ook terugvallen op drie. Christian Horner is reeds langer vragende (eisende) partij dat Renault meer aandacht aan Red Bull Racing zou schenken en in dat licht is de overstap mogelijk geen slecht nieuws. Voor Mercedes lijkt er eveneens weinig te veranderen, gezien McLaren volgend seizoen toch overstapt op Honda-motoren.

Foto: Racing International Photography>



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Formule 1 op woensdag 9 juli 2014.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons