van der Horst

Kroatië: Neuville domineert openingsfase

Thierry Neuville - Hyundai i20 Rally1
Thierry Neuville - Hyundai i20 Rally1
Thierry Neuville is na vier van de twintig klassementsproeven leider in de Rally van Kroatië. Dat is de vierde manche van het wereldkampioenschap rally. De WK-leider gaat de Toyota's van Elfyn Evans en Sébastien Ogier vooraf.
  • Hamofa Performance
Thierry Neuville (Hyundai) was goed wakker vrijdagochtend. De Belg snelde naar de beste tijd en zette de tegenstand meteen onder druk met een sterke openingstijd. De Oostkantonner nam drie van de vier proeven voor zijn rekening. Hij werd daarbij geholpen door zijn startpositie als WK-leider. De concurrentie moest door het opgeworpen vuil. Neuville kloeg wel de hele ochtend last te hebben van onderstuur en niet vol in de aanval te kunnen gaan.

Elfyn Evans (Toyota) sloeg nog wel een beetje terug op de tweede proef maar moet voorlopig in de Belg zijn meerdere erkennen. De Welshman volgt op 8.6 seconden na de openingslus. Sébastien Ogier (Toyota) volgt al op ruim twintig seconden. De Fransman kende wel pech op de openingsproef toen hij kreeg af te rekenen met een leegloper. 

De rest kijkt al aan tegen een achterstand van ruim een halve minuut en (veel) meer. Ott Tänak (Hyundai) is voorlopig vierde op 37 seconden. Ook de Est vindt zijn draai niet. Adrien Fourmaux (Ford) is opnieuw bezig aan een regelmatige, vlekkeloze rally. Hij is vijfde op driekwartminuut. Takamoto Katsuta (Toyota) is zesde op ruim een minuut. Andreas Mikkelsen (Hyundai) en Grégoire Munster (Ford) volgen nog verder, als zevende en achtste. Hun achterstand groeit stilaan richting de twee minuten. Munster zit wel geregeld rond de tijden van Mikkelsen.

In WRC2 staat er voorlopig geen maat op Nikolay Gryazin. Yohan Rossel moet het onderste uit de kan halen om zijn teamgenoot bij te blijven. Gus Greensmith bezet voorlopig de laagste podiumtrede.

Foto: Hyundai Motorsport

 



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op vrijdag 19 april 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Kroatië.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons