van der Horst

Kruip zelf achter het stuur van een rallywagen in WRC 6

WRC 6
WRC 6
Over drie weken start het WK Rally opnieuw met de traditionele seizoensopener in Monte Carlo, maar voor wie daarop niet kan wachten, die kan zelf eens het stuur nemen van zo'n World Rally Car in WRC 6. Deze nieuwe editie bevat de teams en wagens uit het afgelopen WK 2016 en er werd bovendien werk gemaakt van het wegwerken van de iets mindere punten van zijn voorganger, WRC 5, die we vorig jaar konden 'proefrijden'.
WRC 6
WRC 6
Anders dan WRC 5 werd zijn opvolger volledig geoptimaliseerd voor de laatste nieuwe platformen zijnde Playstation 4 en XBox One. Daarnaast is het spel uiteraard ook verkrijgbaar voor PC. Aan de soms wat te trage pacenotes van de copiloot werd wat gedaan en ook visueel ziet het spel er beter uit. Zo zijn we zeer te spreken over de erg getrouw nagemaakte super special stages uit het echte WK als daar zijn de Ice Stadium-proef in Zweden en de Chirk Castle-superspecial in Wales.

Toyota Yaris in WRC 6
Toyota Yaris in WRC 6
Qua rij-ervaring zit WRC 6 nog niet op het niveau van concurrent DiRT Rally maar dat hoeft ook niet want laatstgenoemde is een echte simulator waar WRC 6 ook mikt op de meer casual gamer. Als je dus graag snel over de proeven snort zonder dat je in je achterhoofd moet houden dat één zware crash je hele rally kan vergallen is dit spel iets voor jou. Van de nieuwe generatie WRC-wagens voor 2017, die onlangs werden voorgesteld, is het voorlopig wel alleen de Toyota Yaris WRC die verkrijgbaar is als downloadable content.

Foto's: bigben interactive



Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in Varia op woensdag 28 december 2016.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons