van der Horst

Kumpen en Bruno op podiumkoers in Franciacorta

Anthony en Henri Kumpen
Anthony en Henri Kumpen
De eerste ronde van de WSK Open Cup werd afgelopen weekend afgewerkt in het Italiaanse Franciacorta. Er verschenen met Henri Kumpen, Priam Bruno en Elie Goldstein drie Belgen aan de start waarvan Kumpen en Priam vooraan meedraaide in de 60 Mini. Goldstein kwam net te kort voor een plaats in de finale van de KZ2.
De WSK Open Cup kon rekenen op 250 deelnemers, verdeeld over zes categoriëen. Bij de Mini's waren Kumpen en Bruno snel onderweg. Bruno klokte een vijfde tijd in de kwalificaties, Kumpen moest van verder komen met een 28e chrono. De Limburger reed na de heats een dijk van een prefinale, die hij wist te winnen. Het bracht hem de twaalfde startplaats voor de finale terwijl Bruno er met een zevende plaats iets beter voorstond. Onze Franstalige landgenoot mistte op een haar na het podium, hij werd vierde. HC Kumpen werd door een concurrent aangetikt en werd negentiende. Onze landgenoten bezetten wel de vierde en vijfde plaats in het kampioenschap.

In de KZ2 stond Elie Goldstein opnieuw aan de start. Onze landgenoot kwalificeerde zich niet verkeerd op P34, verloor na de heats enkele plaatsen en kon zich met een 26e plaats in zijn prefinale, niet plaatsen voor de finale. 

Begin mei gaat het kampioenschap verder, met een wedstrijd op La Conca.

Foto's: WSK Promotion



Dit artikel werd gepubliceerd door Philippe De Roeck in Karting op maandag 8 april 2024.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons