van der Horst

Laatste oefengalop voor Castrol Honda World Touring Car Team voor trip naar China

Gabriele Tarquini - JAS Motorsport Honda Civic WTCC
Gabriele Tarquini - JAS Motorsport Honda Civic WTCC
Zoals hier reeds gemeld ter gelegenheid van de afgelaste VLN-wedstrijd op de Nordschleife vorig weekend, zal het Castrol Honda world Touring Car Team komende week een laatste testsessie afwerken op de Hungaroring en de Slovakia Ring vooraleer de verre trip naar China aan te vatten.
  • Skylimit Events

Alessandro Mariani - Tiago Monteiro
Alessandro Mariani - Tiago Monteiro
JAS Motorsport-baas Alessandro Mariani en zijn ploeg kunnen hiervoor beroep doen op de Civic-testwagen om de laatste hand te leggen aan de afstelling voor de races in Beijing en Shanghai. Het is de bedoeling dat Gabriele Tarquini en Tiago Monteiro zowel in Hongarije als in Slovakije twee dagen gaan testen.

De Honda Civic's WTCC van de Italiaan en zijn Portugese stalgenoot werden immers, net als het gros van de overige WTCC-wagens, begin augustus richting China verscheept waar de kostbare lading na haltes in Santos, Panama en Singapore, op 27 september in Shanghai zal aankomen. Normaliter zou de Chinese havenstad  het toneel voor de eerste van drie Aziatische WTCC-meetings zijn geweest. Nu gaat het evenwel eerst richting Beijing, gezien de Chinese hoofdstad in laatste instantie als vervanger voor de geschrapte Sonoma-manche werd aangeduid. Na een trip over de weg van zo'n 1.100 km wordt het konvooi op 2 oktober ter bestemming verwacht. Daags na de Beijing-primeur op 5 oktober wordt dan de terugtocht naar Shanghai aangevat waar op 12 oktober de tweede van maar liefst vier Chinese meetings zal worden betwist.

Foto's: Hans van Onsem


 




Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Championship op zondag 21 september 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Goldenport Park Circuit.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons