van der Horst

Laureaat van de Clio Cup Young Talent Challenge, Gosselin blijft aan boord

Régis Gosselin - Clio Cup Benelux
Régis Gosselin - Clio Cup Benelux
Het sprookje duurt verder voor Régis Gosselin. De jonge Karolinger won in mei nog de Clio Cup Young Talent Challenge en kon zo deelnemen aan de World Series by Renault in Francorchamps. Hij toonde daar zeker over het nodige talent te beschikken en werd respectievelijk 2de en 3de in de zeer hard bevochten races van de Clio Cup Benelux. De kogel is ondertussen door de kerk en Regis zal ook de rest van het seizoen uitmaken.
  • LTF
Even samenvatten, Régis Gosselin won een competitie, die deels verliep in Ellip6 simulatoren, met vervolgens een finale op de omloop van Francorchamps aan het stuur van de gloednieuwe Clio 4 Cup. Tijdens zijn debuut in Spa behaalde hij vervolgens een dubbele podiumplaats. De winnaar van de Clio Cup Young Talent Challenge is dan ook een gelukkig man.

„Inderdaad, de droom duurt voort”, vertelt de jongeman uit Charleroi, amper 21. „Na de wedstrijden in Spa, kwam de Heer Xavier Laporta, Directeur Marketing en Publiciteit van Renault België, met het nieuws dat indien ik de komende vier meetings zou rijden, Renault zou instaan voor het budget voor de finale in Zandvoort, midden oktober.”

Met zijn oom en manager Henri Prévost, werden hemel en aarde verzet om de nodige fondsen te vinden. Ondertussen is het financiële plaatje ingevuld, waarbij het FTEAM waarvan Régis het speerpunt is, kan rekenen op sponsors zoals ACTIVIMMO, BEAGE, BESPOKE MANAGEMENT, MANYTHINK… De Belgische ondernemers houden duidelijk van het jonge talent Gosselin.

„Zoals ik al eerder zei, we moeten het ijzer smeden als het heet is. Ik denk dat geen inspanning leveren in de gegeven omstandigheden zeer jammer zou geweest zijn. Dankzij de resultaten en de enorme media-aandacht, hebben we mensen en bedrijven aan boord gekregen om mee het avontuur verder te zetten. Mijn oom is vervolgens gaan praten met Frans Verschuur in Nederland en uit die meeting is een onderling akkoord gekomen.”

Het programma omvat twee races in eigen land, tijdens de 24 Hours of Zolder en het Racing Festival in Spa, twee verplaatsingen naar Nederland (Zandvoort en Assen) en volgende week, de uitstap naar de F1-omloop van de Nürburgring, uiteraard in het kader van de World Series by Renault.

Desondanks blijft het nuchterheid troef bij Gosselin: „Ik heb nog niet op de Nürburgring gereden, ook een testdag vinden, bleek onmogelijk.” Régis zal in de Duitse Eifel overigens in de voetsporen treden van zijn grootvader, Gustave Gosselin, die destijds succesvol was op de Nürburgring. „Toen werd er wel echter geracet op de 25-kilometer lange Nordschleife, niet op de GP-omloop van vandaag.”

De kleinzoon van Taf kon echter al kennismaken met de kleinzoon van ‚Taf’, door te gaan oefenen op de simulatoren van Ellip6 in de City Kart.

„Heel wat rijders gebruiken de simulatoren om te trainen of een omloop te leren kennen. Ik reed in een virtuele Clio 3 en mijn tijden waren sneller dan de pole in 2013. Verder heb ik twee vrije trainingen van 30 minuten op vrijdag om mij verder aan te passen. Ik ken nu ook de wagen en het team, wat een voordeel is. Ik voel minder druk, maar opgepast het wordt opnieuw een taaie strijd met meer dan 40 wagens aan de start. Het doel? Identiek als in Spa, me in de top-5 kwalificeren en dan vechten voor een plaats op het podium. Ik kijk er echt naar uit om weer te rijden met de Clio, een fantastische wagen. Ik heb de eerste meeting gemist in Zandvoort, maar hoop zelfs nog mee te spelen in het kampioenschap. Ook het Junior kampioenschap, waar mijn teamgenoot Max Braams leidt, is een doel.”  

Régis en het FTEAM zullen ook de nieuwe decoratie van de CLIO CUP n°64 onthullen. Op naar een volgende race dus en het wordt een volgende stap in het prachtige menselijke en sportieve avontuur van de jonge Belg in de Clio Cup Benelux.

Clio Cup Benelux Press



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Clio Cup Benelux op woensdag 9 juli 2014.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons