van der Horst

Le Castellet: Auto's Loeb en Lopez niet conform: beiden naar laatste rij op de grid

e37ff5ee08a6bf8c73be11627b490dd9b7e05b34.jpg
Opschudding in de paddock zaterdagavond op Paul Ricard waar bij de technische controle de Citroën's C-Elysée van polesitter Sébastien Loeb en José Maria Lopez niet conform werden bevonden. Beide rijders zien hun behaalde resultaat geschrapt en worden voor beide races naar de laatste startrij verwezen. Zodoende erft Yvan Muller de pole en krijgt de Fransman Gabriele Tarquini naast zich op de eerste rij. Als gevolg van de beslissing staat Tiago Monteiro niet langer op pole voor race 2. Die komt nu Mehdi Bennani toe.

Bij de technische inspectie van de vijf wagens die Q3 haalden stelde de FIA-afgevaardigde vast dat het automatische systeem dat de benzine-terugloop afsluit op beide Citroëns niet aan het reglement voldeed. Dit was wél het geval  toen beide wagens kort voor de start van het seizoen aan dezelfde test ter homologatie werden onderworpen.

Citroën Racing zal niet tegen de beslissing in beroep gaan. "Het betreft een probleem met een standaard klep, gecommercialiseerd door één van onze leveranciers. Het is een onderdeel dat geen enkel voordeel oplevert, ze is er enkel om veiigheidsredenen, een punt waar Citroën altijd al een voortrekkersrol zoekt te spelen. Seb en Pechito wacht morgen een zware opdracht maar ze hebben het talent om er desalniettemin het beste van te maken" reageerde Citroën Racing-patron Yves Matton op de beslissing.

Foto: Citroën Total WTCC




Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Championship op zaterdag 19 april 2014.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons