van der Horst

Lexus wil RC F GT3 dit jaar inzetten in Europa

Lexus RC F GT3
Lexus RC F GT3
Het bleef de afgelopen maanden opvallend stil rond de ontwikkeling van de nieuwe Lexus RC F GT3 nadat de opvallende bolide bijna een jaar geleden werd voorgesteld op het Autosalon van Genève. Het plan op korte termijn is om de bolide door de homologatie te loodsen en vervolgens een ontwikkelingsprogramma af te werken met het oog de competitiviteit op te krikken. Pas daarna moet de wagen zijn weg vinden naar de verschillende klantenteams.
"Het doel van deze wagen is om de voortrekker te zijn van ons bedrijf's eerste globale race-initiatief, daarbij strijdend tegen enkele van de meest welklinkende merken in de racerij", lichtte Lexus VP Jeff Bracken toe. "Als we vooruitblikken, dan verwachten we om op globaal vlak te strijden op dezelfde circuits als enkele van Europa's meest vooraanstaande luxe-merken. Momenteel komen we met de RC F uit in de GT500-klasse van de Super GT in Japan en daar behaalden we meerdere zeges en podia in het eerste jaar."

Dit seizoen moet de bolide evenwel ook zijn weg naar Europa vinden. "Lexus ontwikkelt de RC F GT3 met de hoop te kunnen strijden in de GT3-categorie in Europa om vervolgens deze V8 racewagen naar een nog te bepalen kampioenschap in de Verenigde Staten te brengen in 2016. Meer details, mijlpalen en samenwerkingen aangaande het globale Lexus motorsportprogramma zullen we bekendmaken doorheen 2015."

Foto Lexus



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in FIA GT3 op maandag 19 januari 2015.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons