van der Horst

Liqui Moly Team Engstler verlengt samenwerking met Mikhail Grachev

Mikhail Grachev - Liqui Moly Team Engstler
Mikhail Grachev - Liqui Moly Team Engstler
Het partnership tussen het Liqui Moly Team Engstler en rijder Mikhail Grachev krijgt een vervolg in 2016. Grachev werkte in 2015 een eerste TCR International Series-seizoen met het Duitse team af en behoudt ook voor het komende seizoen het vertrouwen. De Rus zal één van beide Volkswagen Golf TCR bemannen en krijgt nieuwkomer Davit Kajaia als teamgenoot en vervanger voor Lorenzo Veglia naast zich.
Liqui Moly Team Engstler VW Golf TCR
Liqui Moly Team Engstler VW Golf TCR
Grachev begon het allereerste TCR-seizoen aan het stuur van één van de Audi TT's waarmee Team Engstler mocht starten in afwachting van de komst van de Volkswagen Golf. Vooraleer het zo ver kwam verscheen hij ook met een SEAT Leon aan de start. Niet bepaald een ideaal parkoers om hoog te scoren maar met de VW Golf versierde Grachev uiteindelijk toch twee derde plaatsen in Sochi en Macau, om het seizoen als achtste af te sluiten.

Teammanager Kurt Treml wil in 2016 de vruchten plukken van de circuitkennis en wagenervaring die de Rus inmiddels opdeed. "Vorig jaar moest Mikhail met drie verschillende auto's aan de slag, niet bepaald bevorderlijk voor het vertrouwen" aldus Treml.
Ook Grachev zelf ziet de toekomst rooskleuriger: "Vorig seizoen was geen makkie, noch voor mij noch voor het team. Maar de sfeer binnen het team is prima en professioneel en onze VW Golf TCR boekt dagelijks vooruitgang dankzij het ontwikkelingswerk van Volkswagen Motorsport. Alles is voorhanden om enkele treden hogerop te klimmen en mee te strijden voor de ereplaatsen".

Foto's: TCR Intl.Series



Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in TCR International Series op woensdag 3 februari 2016.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons