van der Horst

Maartse buien en aprilse grillen tijdens BNL Kick Off in Genk

Start Mini Max
Start Mini Max
Wie afgelopen weekend op een aangenaam lenteweekend had gerekend, kwam bedrogen uit. Ook op Karting Genk, waar de BNL Kick Off plaatsvond wisselden regen, zon, wind en hagel elkaar af. Desalniettemin stonden er verdeeld over de gebruikelijke vijf klassen ongeveer 100 deelnemers aan de start.
De BNL Kick Off vormde de voorbije jaren steeds de opener van het Rotax seizoen. Dit jaar was dat enigszins anders en vond er in februari al de Champions Winter Trophy plaats en werkten de Belgian Max Challenge en Chrono karting ook al twee wedstrijden af. Bovendien is het voor veel jonge piloten examentijd en stond er voor de Britse piloten, die normaal talrijk naar de BNL wedstrijden afzakken, in eigen land een voorbereidende wedstrijd op het Britse kampioenschap op het programma. Enkele toppers gaven daardoor verstek voor deze editie van de Kick Off, maar dat maakte de strijd er niet minder op!
Rotax Mini: Belgische één, twee, drie met Vanderhallen als winnaar.
Vince Vanderhallen
Vince Vanderhallen
Vic Van Campenhout was de fiere polesitter in de Rotax Mini klasse, voor piloten tot 12 jaar. De SFP Racing piloot kreeg zijn landgenoot Victor Ruyts naast zich op de eerste rij. Bij de start werden beiden heren al meteen wijd gedwongen en verloren ze enkele plaatsen. Vince Vanderhallen profiteerde optimaal en kwam vooraan postvatten. In hun strijd richting de kop van het veld verloren Van Campenhout en Ruyts de nodige tijd waar Vanderhallen optimaal van kon profiteren. Onze landgenoot, aan het stuur van een Tony Kart van Bouvin Power reed zo een comfortabele voorsprong bij elkaar en kon deze vasthouden tot aan de finish. Een nieuwe zege voor Vanderhallen, die eerder dit jaar ook al de Champions Winter Trophy wist te winnen. Eens hij zijn duivels had ontbonden, reed Van Campenhout nog naar de tweede plaats voor Victor Ruyts die als derde aantikte. De Nederlander AJ Burggraaff en de Brit Jack Freeman werden vierde en vijfde. 
Rotax Junioren: Max Sadurski glijdt naar de zege.
Max Sadurski - Randy Nauwelaers
Max Sadurski - Randy Nauwelaers
Achttien piloten namen de start van de finale in de Rotax Junior Max. De Duitser Noah Janssen mocht starten vanaf de pole maar zag in bocht één Cameron Nelson, gestart als derde, al langszij komen. Janssen kon aanpikken bij de Brit, maar daarachter ontstond een strijdend peloton met Boaz Maximov, Max Sadurski en Thomas Verheyen. Sadurski en Maximov dreven het tempo op en gingen op zoek naar het leidend duo Nelson en Janssen. Sadurski vond als eerste de aansluiting en ging er, met nog vier minuten op de klok, ook aan voorbij. Terwijl Janssen ook zijn derde plaats moest prijsgeven aan Maximov, vielen de eerste druppels op het Limburgse asfalt. Sadurski voelde zich duidelijk goed in de verraderlijke omstandigheden en pakte kort voor het eind de leiding over. De SLC Karting piloot overleefde een zeer lastig slot van de wedstrijd waarin Noah Janssen zich als eerste liet verrassen en in de ondertussen volledig natte baan vanaf plaats twee van de baan schoof. Sadurski gleed keurig als eerste over de meet, Maximov en Nelson vervolledigden de top drie. 
Rotax Senioren: Driestrijd met Thien als winnaar.
Rotax Senior Max
Rotax Senior Max
In de Rotax Senioren waren er op zondag drie rijders net een tikkeltje te sterk. Al vanaf de start van de Super Heat, en uiteindelijk ook in de finale, kwam er aan de kop een afscheiding waarbij Jayden Thien, Macauley Bishop en Tommie Van Der Struijs de concurrentie achter zich lieten. Thien, die de Super Heat won, startte de finale vanaf de pole en hoewel Bishop en Van Der Struijs bijna de volledige wedstrijd op kort op zijn achterbumper zaten, kwam er geen echt gevecht om de leiding. Het leek alsof de drie heren zo aan elkaar gewaagd waren, dat er geen tienden marge meer zat op de snaarstrakke rondetijden die ze reden. Nederlander Jayden Thien pakte zo een nieuwe zege en hield zijn Dan Holland Racing teammaat Bishop nipt achter zich. Tommie Van Der Struijs deed het hele weekend mee om de zege maar moet tevreden zijn met een mooie derde plaats. Sverre Uben pakte voor GKS de vierde plaats, Mateja Radenkovic mist als regerend kampioen in de Rotax Junior Max nog wat wedstrijdritme in de Senior Max maar finisht wel keurig als vijfde. 
Rotax DD2 en DD2 Master: Christensen wint vanaf startplaats twaalf!
Federik Christensen
Federik Christensen
Daems Racing Team stalgenoten Paul Fourquemin en Jules Cousin deelden de eerste startrij in de Rotax DD2 en DD2 Masters klasse. In een spannende openingsfase waarin beide heren elkaar regelmatig de leiding afnamen sloeg Cousin als eerste een klein gaatje maar Fourquemin kwam met het hele peloton opnieuw aansluiten waarna de leiding opnieuw wisselde. Wanneer Nicolas Guillaume de tweede plaats wou overnemen van Cousin raakten ze elkaar licht, wat Fourquemin de nodige ademruimte gaf. Vanaf dan ging het moeizamer voor Cousin en zou hij terugvallen naar plaats vijf. Christensen, gestart als twaalfde, nam met nog zeven minuten te gaan de tweede plaats over van Guillaume en reed in amper twee rondjes het gaatje naar Fourqeumin toe. De Fransman had weinig in te brengen tegenover de Deen, die eens hij aan kop kwam, comfortabel naar de winst reed. Ook Guillaume haalde Fourquemin in maar wanneer die probeerde te pareren, wipte hij over de neus van Guillaume. Onze landgenoot verloor mede daardoor heel wat plaatsen en werd, na nog een tijdstraf, pas veertiende. Kylian Guerin profiteerde optimaal en pakte het laatste podiumplaatsje. In de DD2 Masters was de zege voor Priit Sei. De Est haalde het voor Christophe Capitaine en onze landgenoot Carl Cleirbout. 

Foto's: Kartphoto



Dit artikel werd gepubliceerd door Philippe De Roeck in Karting op maandag 25 maart 2024.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons