van der Horst

Marc Basseng aan de deur gezet bij Audi

Marc Basseng
Marc Basseng
Marc Basseng heeft de bons gekregen bij Audi, zo maakte de Duitser zelf bekend. De beslissing van het merk met de vier ringen kwam onverwacht voor de ervaren rijder, die zelf al bezig was zijn seizoen 2017 met Audi uit te stippelen. Wat de toekomst brengt voor Basseng, is nog onduidelijk, maar zelf hint hij op minstens een activiteit op twee naast deze op vier wielen, meer bepaald in de Enduro. Gezien zijn voorzichtige verwoordingen, lijkt het onwaarschijnlijk dat we Basseng in 2017 niet meer aan het werk zien op een GT3.
Marc Basseng
Marc Basseng
"Een paar weken geleden ben ik 1000km dwars door Duitsland gereden om in goed 20 minuten te vernemen dat Audi na zeven jaar geen beroep meer op mij wenst te doen. Op de terugrit vroeg ik me af waarom men mij dat niet aan de telefoon gezegd had, dan had ik het milieu flink wat uitlaatgassen kunnen besparen", klinkt Basseng cynisch.


Marc Basseng - César Ramos - Laurens Vanthoor
Marc Basseng - César Ramos - Laurens Vanthoor
"Het was [voor mij] natuurlijk eerst en vooral een shock, temeer daar ik mij eigenlijk al een nieuw jaar met Audi, in afgeslankte vorm, had voorgesteld. Maar goed, tijden, bazen, schandalen en ook grote bedrijven veranderen. Dan kan men niet altijd rekening houden met individuele belangen en moet men elk jaar kijken wie er blijft. Zo is het altijd in Motorsport, ofwel rij je als eerste over de finish of kom je als tweede over de lijn en daarmee ook als eerste verliezer."

Florian Stoll/Marc Basseng - kfzteile24 MS Racing Audi R8 LMS ultra
Florian Stoll/Marc Basseng - kfzteile24 MS Racing Audi R8 LMS ultra
"Ik zal evenwel terugkomen; piloot zijn betekent simpelweg je telkens opnieuw bewijzen. Ik heb gelukkig enkele jaren geleden de Enduro ontdekt. Dit stelt mij nieuwe uitdagingen, nieuwe obstakels en nieuwe ervaringen, dingen die ik zal moeten overwinnen om beter te worden. Het klinkt waarschijnlijk gek, maar ik hou zo van deze sport en van mijn KTM, terwijl ik hier nog niet de beste in ben en telkens moet knokken om sterker te worden. Wat 2017 ook mag brengen voor mij (ik kan nog niets zeggen omdat enkele zaken nog open staan), op mijn KTM zal je mij zeker zien", besluit Basseng positief!

Foto's: Audi AG, ADAC GT, Belgian Audi Club & Hans van Onsem



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Circuit Internationaal op zaterdag 31 december 2016.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons