van der Horst

Marrakech: Gabriele Tarquini (Honda Civic) gaat morgen niet van start

Gabriele Tarquini
Gabriele Tarquini
Wat een nieuwe mijlpaal in de toch al rijke carrière van veteraan Gabriele Tarquini had moeten worden, werd een regelrecht drama. De Italiaan die dit weekend in Marrakech zijn 200ste WTCC-wedstrijd hoopte te vieren, ziet zich door de opgelopen schade aan diens Honda Civic genoopt forfait te geven voor de kwalificatie en de beide races. Bij het ongeval in de chicane waarbij de aanstormende Gianni Morbidelli zich in het portier van de Honda Civic boorde, werd het chassis geraakt zodat verdere deelname uitgesloten was.
Tarquini werd flink door elkaar geschud maar bleef zo goed als ongedeerd. Wel was er begin van paniek toen hij vooraan rook opmerkte en niet meteen uit de auto geraakte.
Het JAS Motorsport-team van zijn kant maakt zich sterk  Tarquini  tijdig een nieuwe rollkooi te kunnen bezorgen voor de race op Le Castellet volgende week.

Overigens kon ook Gianni Morbidelli  niet aan de eigenlijke kwalificatiesessies deelnemen maar zijn team hoopt de Chevrolet te kunnen herstellen zodat de aangeslagen Italiaan alsnog met toestemming van de wedstrijdleiding aan de eigenlijke races zou kunnen deelnemen.

Foto: Honda Racing



Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Championship op zaterdag 12 april 2014.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons