van der Horst

Maxime Martin rijdt dit jaar voor RMG

Verhoopte samenwerking Martin-Mampaey komt er niet
Verhoopte samenwerking Martin-Mampaey komt er niet
Wie in 2014 de BMW-kleuren in het DTM zal verdedigen, was al langer geweten, maar vandaag maakte BMW Motorsport ook bekend welke rijders bij welk team aan de slag gaan. Onze landgenoot Maxime Martin vindt voor zijn DTM-debuut onderdak bij RMG, terwijl Bart Mampaey andermaal met Augusto Farfus en Joey Hand gaat samenwerken. In tegenstelling tot het Belgische RBM, dat met 148 punten een substantiële bijdrage tot de merkentitel van BMW leverde en wellicht daarom ongewijzigd blijft, noteren we bij de drie overige BMW-teams wél rijderswissels.
BMW Team Schnitzer behoudt zoals verwacht  Bruno Spengler, de kampioen van 2012, maar krijgt er met Martin Tomzcyk een tweede oud-kampioen (2011) bij. Die neemt er het zitje van Dirk Werner over. Tomzcyk die afgelopen jaar bij RMG reed, kende een barslecht seizoen zodat de Duitser niet onverwacht een andere werkgever kreeg toebedeeld. Met Spengler en Tomzcyk kan teambaas Charly Lamm voor 2014 op een beresterk rijdersduo rekenen.

Timo Glock blijft voor rekening van het  BMW Team MTEK van Nederlander Ernest Knoors rijden, maar krijgt daar met de komst van debutant António Félix da Costa een nieuwe teamgenoot. Da Costa is samen met Maxime Martin één van de twee BMW-neofieten, ter vervanging van Andy Priaulx en Dirk Werner. De Portugees pikt het er zitje van Marco Wittmann in die naar RMG verhuist.

Dat maakt dat het BMW Team RMG dit seizoen met twee vroegere DTM-testrijders aan de start komt, want naast Rookie of the Year Wittmann die in 2012 reserve- en testrijder voor de troepen van sportbaas Jens Marquardt was, strijkt ook diens opvolger Maxime Martin bij het team van Stefan Reinhold neer. Reinhold krijgt dus twee nieuwe rijders toebedeeld na een moeilijk jaar waarin het team met Tomzcyk en Priaulx op een ontgoochelende 19de en 20ste plaats eindigde.

De bij de Belgische autosportfans gegroeide hoop dat Maxime Martin bij het team van Bart Mampaey zou worden ingelijfd, werd dus niet ingelost.

De BMW-duo's voor 2014

  • BMW Team Schnitzer: Bruno Spengler - Martin Tomczyk
  • BMW Team RBM: Augusto Farfus - Joey Hand
  • BMW Team MTEK:Timo Glock - António Félix da Costa
  • BMW Team RMG: Maxime Martin - Marco Wittmann

Foto: Hans van Onsem



Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in Deutsche Tourenwagen Masters op maandag 13 januari 2014.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons