van der Horst

Maxime Martin wil in 2015 nog beter doen

Beter doen: Maxime Martin heeft er wel oor naar
Beter doen: Maxime Martin heeft er wel oor naar
Naast vaandeldrager Stoffel Vandoorne maakt ook Maxime Martin dit jaar vanzelfsprekend opnieuw deel uit van het RACB National Team. Martin, die afgelopen seizoen als eerste Belg ooit een DTM-wedstrijd wist te winnen, wil zijn score aandikken en in 2015 nog beter doen.
  • St. Paul

Maxime Martin - BMW M4 DTM
Maxime Martin - BMW M4 DTM
Na in 2013 als testrijder voor BMW Motorsport de eerste knepen van het DTM-vak te hebben geleerd, ging Martin afgelopen jaar als teamgenoot van Marco Wittmann aan de slag bij het BMW Team RMG van Stefan Reinhold. De Brusselse debutant kweet zich perfect van zijn taak en schopte het tot Rookie of the Year, mede dankzij een dominante, eerste zege op de Moscow Raceway. In de eindstand legde hij bovendien beslag op een knappe zevende plaats.

Maxime Martin - RACB National Team
Maxime Martin - RACB National Team
“Ik verwachtte me aan een moeilijk debuut en die verwachting kwam ook helemaal uit!" aldus Martin vandaag bij de voorstelling van het 'RACB  National Team 2015' in Brussel. "Toch denk ik dat ik mijn mannetje heb kunnen staan. Met de ervaringen van mijn eerste seizoen op zak hoop ik in 2015 nog meer op het podium te finishen en mijn aantal zeges wat aan te dikken. Op het ogenblik weet ik wel nog niet voor welk officieel BMW-team ik zal uitkomen. Het format van het weekend verandert trouwens ook, vanaf dit jaar werken we twee wedstrijden per weekend af.”

Maxime Martin is met kampioen Marco Wittmann, Augusto Farfus, Antonio Felix da Costa, Timo Glock,, Bruno Spengler en Martin Tomczyk één van de zeven BMW-fabrieksrijders die zeker zijn van hun zitje voor 2015. Wie het stuur van de afscheidnemende Amerikaan Joey Hand erft, is nog niet geweten.

Foto's: Hans van Onsem & Georges de Coster




Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in Deutsche Tourenwagen Masters op woensdag 14 januari 2015.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons