van der Horst

McLaren annuleerde Kerstverlof om wagen voor 2016 af te krijgen

McLaren Honda Paddock gebouw
McLaren Honda Paddock gebouw
Toen er eind vorig jaar een wijziging in de F1-kalender werd aangekondigd waarbij de Grote Prijs van Australië werd vervroegd van 10 april naar 20 maart, gooide dat de voorbereidingen van veel teams in de war. Zo ook bij McLaren, dat ons een inkijk geeft in hoe men de situatie heeft aangepakt: 100 mensen die vijf dagen werkten tijdens wat normaal Kerstverlof had moeten zijn.
Simon Roberts, Operationeel Directeur bij McLaren Racing, blikt terug op de kalenderwijziging. "Ons programma voor de opbouw was daarop niet voorzien! Op vlak van design en bouw, is het een relatief eenvoudige herplanningsoefening; er is minder tijd om werk af te krijgen, dus moet iedereen een beetje harder werken. Maar het constructie schema bevindt zich op het kritieke pad, alles moet namelijk door de FIA testen geraken en klaar zijn voor de eerste wintertest, welke eveneens werd vervroegd. In die situatie kan je niet gewoon herplannen, je moet iets anders bedenken."

En toen ontsproot het idee om tijdens de Kerstdagen verder te werken. "Simpel uitgedrukt, recupereerden we acht shiften werk over vijf dagen. In het totaal waren er ongeveer 110 mensen betrokken. Het was wat vreemd, geen vrije tijd hebben, maar de sfeer was goed. Iedereen wist waarom ze dit deden. Meest aangenaam, en dat meen ik, is dat we in het nieuwe jaar terugkwamen en we opnieuw op schema zaten. Het voelde alsof het ganse programma altijd zo gepland was geweest."

Foto: Georges De Coster



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Formule 1 op dinsdag 19 januari 2016.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons