van der Horst

McLaren kondigt tweede generatie super series en 15 nieuwe modellen aan

McLaren Super Series Monocage II
McLaren Super Series Monocage II
McLaren heeft vandaag bekendgemaakt dat het op het autosalon in Genève begin maart zijn tweede generatie Super Series wil presenteren. De wagens uit die tweede generatie zullen worden opgebouwd rond een ultralichte structuur, Monocage II gedoopt, die volledig opgetrokken wordt uit koolstofvezel. Het eerste model van die nieuwe reeks werd ook aangekondigd, al hebben we momenteel nog geen naam of beelden daarvan.
McLaren 570S
McLaren 570S
McLaren beschikt vandaag over drie segmenten in zijn gamma. Beginnen doet het met de Sports Series, waarin we modellen als de 540C, de 570S en 570 GT terugvinden. Het tegenovergestelde van de Sports Series is voor McLaren de Ultimate Series, een segment waarin we bolides als de P1 en P1 GTR terugvinden. Tussen beide segmenten in schuilt de Super Series, een gebied waarin we tot nu toe onder meer de 675LT en de 650S kennen, naast natuurlijk de 12C waarmee het allemaal (terug) begon begin de jaren 2010. Dit is tevens het segment dat (gerekend sinds het begin van de eeuwwisseling) het hoogste aantal modellen telt en waarvan het GT3-materiaal van McLaren is afgeleid.

McLaren 650S
McLaren 650S
Met de vernieuwing van het Super Series segment wil McLaren niet alleen innoveren, maar ook een revolutie starten en dat niet alleen in eigen rangen, maar ook vergeleken met de concurrentie. Grote woorden dus en daarvoor heeft het dus een nieuwe structuur in koolstofvezel ontworpen, waarrond de wagens gebouwd gaan worden. Droog aan de haak weegt die slechts 1283 kilo, 18 kilo lichter dan de McLaren 650S zou zijn en vooral lichter dan eender welke concurrent volgens de Britten.

Het voordeel van die Monocage II, buiten het gewichtsvoordeel? Volgens McLaren zou er meer ruimte zijn om in te stappen en moet men een goede zichtbaarheid rondom bieden. Zij die dat wensen zullen zelfs een model kunnen bestellen waarbij de koolstofvezel monocoque zichtbaar is aan de A-stijl.

Foto's: Ronald Janssens & McLaren



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Varia op woensdag 4 januari 2017.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons