van der Horst

Mexico City: Alles wat u moet weten over de e-Prix

Mexico City E-Prix 2022
Mexico City E-Prix 2022
Dit weekend is het zover, dan komt de Formule E terug in actie en bovendien is het de start van een nieuw tijdperk. De Gen2 mag eindelijk zijn plekje opzoeken in een museum en is het nu tijd voor de Gen3. De wagen is krachtiger en haalt een hogere topsnelheid vergeleken met de vorige generatie, al zal dit nog moeten blijken op het circuit. Voor het eerst krijgt Mexico City de eer om het seizoen op gang te trappen, wel een heel andere locatie dan Saoedi-Arabië dat dit de laatste jaren deed. Een overzicht van wat u dit weekend allemaal kan verwachten.
Pascal Wehrlein & André Lotterer - TAG Heuer Porsche Formula E Team
Pascal Wehrlein & André Lotterer - TAG Heuer Porsche Formula E Team
Dat we in Mexico City wel eens speciale e-Prix's krijgen, is geen ongegronde conclusie. Zo herinneren we de dolgekke finish van Lucas Di Grassi in 2019 alsook de historische dubbel voor Porsche vorig jaar. In 2022 was het merk uit Weissach heel de dag het team dat elke sessie domineerde. Het leidde uiteindelijk tot een één-twee met de eerste overwinning van Pascal Wehrlein, voor André Lotterer. Voor Stoffel Vandoorne daarentegen behaalde zijn slechtste resultaat van zijn kampioenenjaar in de Mexicaanse hoofdstad. Over het algemeen heeft de Rumbekenaar in Mexico City nog niet veel geluk gehad, want nog nooit haalde Vandoorne er punten. Hopelijk komt daar dit weekend verandering in.

Een opvallende trend die wordt doorgetrokken en die vorig jaar al geregeld te zien was, is een vrije sessie op vrijdag . Zo ook dit weekend, want de eerste vrije training staat namelijk vrijdag om 23:30 uur gepland. Al de rest van het programma vindt wel op zaterdag plaats, al betekent het wel dat hierdoor het tijdschema opschuift. De tweede vrije training is namelijk om 14:30 uur en de kwalificaties gaan van start om 16:40 uur. De race zelf is om 21:03 uur, maar liefst twee uur vroeger dan vorig jaar en dus gunstiger om te volgen voor ons Europeanen.

Hoewel het nog niet bevestigd is, zullen zoals andere jaren de vrije trainingen op de kanalen van Formule E te zien zijn. Wat de kwalificaties en wedstrijd zelf betreft, kunt u weer rekenen op RTBF Auvio en Eurosport. De Waalse TV-zender zal wederom beide sessies live uitzenden op de Auvio website, terwijl Eurosport 2 zich beperkt tot de race.
 
SessieDagTijdstip
Vrije Trainingen 1vrijdag23:30 - 0:00
Vrije Trainingen 2zaterdag14:30 - 15:00
Kwalificatieszaterdag16:40 - 17:55
Mexico City e-Prixzaterdag21:03 - 22:00

Foto's: Formula E - Porsche AG



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op dinsdag 10 januari 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Mexico City.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons