van der Horst

Michael Schumacher heeft nog een lange weg te gaan

Michael Schumacher
Michael Schumacher
Eén jaar na zijn zwaar ski-ongeval in Meribel wacht zevenvoudig wereldkampioen Formule 1 Michael Schumacher nog een lange strijd, dat benadrukte het management van de Duitser nogmaals. Schumacher ontwaakte in juni uit een kunstmatige coma en mocht in september het ziekenhuis verlaten. Omtrent zijn huidige gezondheidstoestand zijn er evenwel nog een pak onduidelijkheden, voornamelijk omdat de omgeving van de ex-F1-rijder de privacy van Schumacher sterk tracht te beschermen.
Schumacher was samen met zijn 14-jarige zoon aan het skiën in de Franse Alpen, toen hij bij een val aan lage snelheid buiten de piste met het hoofd een rots raakte. Hoewel de gelauwerde Duitser een helm droeg, geraakte hij in een diepe coma. Algemeen wordt het feit dat Schumacher een helm droeg overigens aangewezen als de enige reden waarom hij op dit ogenblik nog in leven is. Na zijn val werd Schumacher getransporteerd naar een ziekenhuis in Grenoble waar twee operaties werden uitgevoerd met het oog op het verminderen van de druk in de hersenen.

Michael Schumacher
Michael Schumacher
Na bijna een half jaar in coma, bevestigt de omgeving van Schumacher dat hij niet langer in comateuze toestand verkeert en de dienst intensieve zorgen verlaten heeft. Naderhand zou hij worden getransporteerd naar het universitair ziekenhuis in Lausanne, waarna hij in september van dit jaar werd overgebracht naar zijn thuis. Hoewel er weinig details geweten zijn, heeft het er alle schijn naar dat er voor de Duitser thuis medische voorzieningen zijn opgericht welke zijn herstel en revalidatie moet helpen.

Onlangs nog gaf voormalig F1-rijder Philippe Streiff, zelfs slachtoffer van een ongeval in 1989, aan Le Parisien mee dat Michael Schumacher begon mensen te herkennen, maar Sabine Kehm, de manager van Schumacher, drukte die geruchten gisteren in een reactie aan Reuters de kop in. Ze benadrukte nogmaals dat "het nog veel tijd zal kosten en een moeilijke strijd zal zijn. Hij maakt wel progressie in acht genomen de ernst van de situatie."

Foto: Georges De Coster & Racing International Photography



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Formule 1 op maandag 29 december 2014.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons