van der Horst

Moskou: Maxime Martin vijfde in eerste vrije oefenrit

Maxime Martin - BMW M4 DTM
Maxime Martin - BMW M4 DTM
De DTM-karavaan strijkt dit weekend neer op de Moscow Raceway voor de vijfde manche van het seizoen. De concurrenten rijden er in tegenstelling tot vorig jaar op de langere configuratie van 3.391 km, een meevaller voor onze landgenoot Maxime Martin die de race vorig jaar immers nog vanuit de BMW-box moest volgen en de omloop dus ontdekt. In de eerste vrije oefenrit zaterdagmorgen lukte onze landgenoot alvast een hoopgevende vijfde chrono.
  • Prospeed Competition

“De BMW M4 zou op deze omloop die mij in eerste instantie aan de Hungaroring doet denken goed voor de dag moeten kunnen komen”, had de vertegenwoordiger van het RACB National Team voor aanvang nog gesteld. Te oordelen naar de besttijd die Marco Wittmann, zijn teamgenoot bij het BMW Team RMG, deze ochtend lukte lijkt de in Monaco residerende Brusselaar het voorlopig bij het rechte eind te hebben.

Puntenleider Marco Wittmann lijkt na zijn dipje op de Norisring, voornamelijk te wijten aan de algeheel tegenvallende prestatie van de BMW M4 DTM aldaar, terug op het juiste pad.  De 24-jarige Duitser domineerde de eerste oefenrit door zich liefst een halve seconde sneller te tonen dan de concurrentie, aangevoerd door Mattias Ekström in de Audi RS 5 DTM. De Zweed ging op zijn beurt voor enkele duizendsten van een seconde merkgenoten Nico Müller en Miguel Molina alsook Maxime Martin vooraf. Onze landgenoot werd dan weer op de voet gevolgd door Augusto Farfus, de Racing Bart Mampaey-rijder die tot dusver tegen een moeilijke seizoenstart aankeek maar hier hopelijk uit het dal weet te klimmen.
De tweede oefenrit wordt om 12u15 Belgische tijd verreden, de kwalifikatie staat geprogrammeerd om 16u40.


Top 10 eerste oefenrit:

1 Marco Wittmann BMW Team RMG BMW M4 DTM in 1:29.101   
2 Mattias Ekström Audi Sport Team Abt Sportsline Audi RS 5 DTM +0.454 
3 Nico Müller Audi Sport Team Rosberg Audi RS 5 DTM +0.458 
4 Miguel Molina Audi Sport Team Abt Sportsline Audi RS 5 DTM +0.512  
5 Maxime Martin BMW Team RMG BMW M4 DTM +0.515 
6 Augusto Farfus BMW Team RBM BMW M4 DTM +0.609 
7 Mike Rockenfeller Audi Sport Team Phoenix Audi RS 5 DTM +0.634 
8 Joey Hand BMW Team RBM BMW M4 DTM +0.679 
9 Pascal Wehrlein gooix Mercedes AMG DTM Mercedes AMG C-Coupé +0.720 
10 Adrien Tambay Audi Sport Team Abt Audi RS 5 DTM +0.774 



Foto: Press RACB Natonal Team




Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in Deutsche Tourenwagen Masters op zaterdag 12 juli 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Moscow.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons