van der Horst

Motorland Aragón: Matthieu Vaxiviere topt de vrije trainingen

Beitske Visser - AVF
Beitske Visser - AVF
Na het forfait van Comtec Racing boden zich slechts 20 wagens aan voor de eerste meeting van de Formule Renault 3.5 die dit weekend plaats vindt op het circuit van Motorland Aragón. Op vrijdag vonden al twee vrije trainingen plaats en het was Matthieu Vaxiviere (Lotus) die in 1:42.013 de snelste tijd liet optekenen. Gustav Malja (Strakka racing) realiseerde de tweede tijd voor een sterk presterende Beitske Visser (AVF).
Matthieu Vaxiviere en Gustav Malja wisselden elkaar af aan de top van de tabellen van de morgensessie die tweemaal onderbroken werd .  De Fransman trok uiteindelijk aan het kortste eind en bleef zijn Zweedse rivaal  0.007 voor. Beitske Visser zette de derde tijd neer in 1:42.083 en ook haar landgenoot en debutant Nyck de Vries (DAMS) presteerde uitstekend met een vijfde tijd na Pietro Fantin (Draco). Problemen waren er voor F1 rijder Roberto Merhi (Pons Racing) die niet verder kwam dan de elfde tijd.

Ook in de namiddagsessie was Vaxiviere de snelste man op de baan, maar aangezien de wagens verplicht in low downforce-configuratie moesten rijden, werden de tijden van de morgentest niet gehaald. Vaxiviere realiseerde een 1:42.337 en was daarmee sneller dan Jazeman Jaafar (Fortec), Tio Ellinas (Strakka Racing), Oliver Rowland (Fortec) en Dean Stoneman (DAMS).

Foto: World Series by Renault
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Formule Renault 3.5 op vrijdag 24 april 2015.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons