American Festival: Dumarey pakt thuiszege - Ulysse Delsaux kampioen

Maxime Dumarey - PK Carsport - Chevrolet Camaro
Guillaume Dumarey heeft het NASCAR-seizoen van PK Carsport toch nog wat glans gegeven, door de slotmanche van het Elite 2-series seizoen te Circuit Zolder te winnen. Voor zijn thuispubliek hield Dumarey Florian Venturi en Ulysse Delsaux af, waarbij laatstgenoemde rijder eveneens de titel pakte. De wedstrijd werd één keer geneutraliseerd omwille van een aanrijding tussen Pierluigi Veronesi en Diederik Ceyssens in de Bianchi bocht.
Start Nascar Whelen Euro Series Elite 2 Race 2
De overigen Belgen deden het niet slecht, met de mogelijk meest ondankbare plaats voor die andere Guillaume, Deflandre strandde net naast het podium op P4. De #11 PK Carsport Camaro met Felipe Rabello aan de knoppen sloot af op P6, terwijl Pedro Bonnet met de achtste plaats algemeen tevens een rookie-podium scoorde, net voor teamgenoot Tom Boonen (vierde in de Rookie-klasse, 10e algemeen), terwijl teambaas Jerry De Weerdt wederom een podium en titel pakte bij de Legends, de tweede plaats na algemeen podiumlaureaat Florian Venturi was zijn deel. Maxim Pampel moest van zijn kant helaas in de openingsronde al de handdoek werpen.

UPDATE

Tom Boonen heeft op het einde van de race een straf gekregen van 30 seconden na het niet respecteren van de track limits in de Boutsen Chicane. Hierdoor viel hij terug in de stand tot een 17e plaats algemeen en vijfde in de Rookie-klasse.

Foto's: Geert Franquet & Marnik Mouchaers

Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Nascar Whelen Euro Series op zondag 21 oktober 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting American Festival.