Hockenheim: Zege en puntenleiding voor Guillaume Deflandre en Alon Day

Guillaume Deflandre - Memphis Racing Chevrolet Camaro
Guillaume Deflandre heeft de tweede Elite 2 race van het weekend gewonnen, nadat Ulysse Delsaux, gisteren nog triomfator, een rotrace kende na een leegloper rechtsachteraan. Het Franse tandem Paul Guiod/Florian Venturi werd respectievelijk tweede en derde, terwijl de vierde plek van Felipe Rabello het beste resultaat van het weekend was voor PK Carsport. In Elite 1 scoorde Alon Day zijn vijftiende zege, voor Loris Hezemans, die gisteren nog de grootste beker in de lucht mocht steken, Lucas Lasserre die gisteren eveneens op de laatste podiumtrede afsloot en de Belgium Driver Academy Chevrolet van Martin Doubek die daarmee eveneens zijn resultaat van de dag ervoor evenaarde.
Guillaume Deflandre doet door zijn zege, en vanwege de pech bij Delsaux, bovendien een uitstekende zaak in de tussenstand van het kampioenschap, want hij klimt op naar de leiding met nog slechts één meeting voor de boeg: zijn thuisraces te Circuit Zolder half oktober. Venturi was met zijn derde plaats algemeen eveneens ook primus in de Rookie-klasse, terwijl Mirco Schultis de Elite 2 Legend Cup won en Carmen Boix Gil snelste vrouwelijke rijder bleek. Na zijn lekke band eindigde Ulysse Delsaux slechts 20e, terwijl Tom Boonen door een crash in de openingsronde het zwart-wit geblokt niet zag en ook teamgenoot Pedro Bonnet geen vlekkeloze race kende. Teambaas Jerry De Weerdt kon van zijn kant wel schitteren, met een knappe tweede plaats in de Legend Trophy, net na Maxim Pampel die de race als zesde Rookie en 14e algemeen afsloot.

Elite 1: Gabillon torpedeert eigen titelkansen

Alon Day - CAAL Racing
Alon Day behaalde na de diskwalificatie in Italië een eerste zege op een road course en doet een uitstekende zaak, gezien directe titelconcurrent en puntenleider Fred Gabillon een bestraffing opliep. Day pakte daarmee dus revanche voor de pech in de slotronde gisteren. Hezemans trachtte de Israëliër nog te bedreigen, maar de regerende kampioen liet zich niet verschalken. Gabillon gooide halfweg de race zijn eigen ruiten in door na een herstart (crash van Romain Iannetta) de wederoptredende Salvador Tineo Arroyo aan te tikken in de strijd voor de laatste podiumtrede. Lucas Lasserre bedankte en glipte voorbij zowel de Spanjaard als de Fransman, die eveneens een lekke band opliep. In tegenstelling tot gisteren, kwam er geen safety car op de baan en kon hij na een ronde achterstand niet meer terug opklimmen in het klassement. Lasserre bleek na afloop van de race nog een extra reden hebben om te lachen, want hij is de nieuwe leider in de tussenstand.

Nog anders dan gisteren, was de slotronde; Day hield het hoofd koel en pakte de zege, met in zijn zog Loris Hezemans. Het was overigens nog maar de eerste zege voor Day in Duitsland, die nu gewonnen heeft op elk circuit dat de Euro NASCAR in 2018 aandoet. Langs Belgische zijde wist Stienes Longin nog terug op te rukken tot P8, terwijl Jerry De Weerdt een podium pakte in de Challenger-klasse. Marc Goossens kon niet starten, na de crash van Tom Boonen in de Elite 2-race eerder op de dag, zijn plaats in de startformatie bleef dus (bizar, doch volledig volgens de NASCAR-reglementen) leeg.

De laatste wedstrijden van het seizoen vinden plaats op ons eigenste Circuit Zolder in het weekend van 20 en 21 oktober. De strijd in Elite 1 belooft immens spannend te worden, want er zijn vanzelfsprekend dubbele punten te verdienen en dat met vier rijders (Lasserre, Day, Gabillon en Hezemans) die binnen 12 punten staan.

--- Uitslag NASCAR Whelen Euro Series - Hockenheim 2018 - Elite 1 Race 2 (pdf) ---

Foto's: NASCAR Whelen Euro Series / Stephane Azemard

Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Nascar Whelen Euro Series op zondag 16 september 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Hockenheim.