van der Horst

Niet 19, maar minstens 22 wagens op de grid dit jaar

Honda Civic WTCC
Honda Civic WTCC
Precies twee dagen geleden maakte de FIA de voorlopige deelnemerslijst voor het FIA WTCC 2014 bekend. Vandaag werden de daarin vermelde cijfers reeds bijgesteld want naast de 16 aangekondigde TC1-wagens werd het aantal deelnemers dat in de TC2-klasse van start gaat zowaar verdubbeld. Het Liqui Moly Team Engstler houdt het nog steeds bij twee BMW's (waarvan één exemplaar voor de baas himself), maar Campos Racing zet naast twee TC1-Chevy's (voor Borković en Valente) niet één, maar drie SEAT's Leon WTCC (TC2) in, waarvan alvast één voor John Filippi. De namen van de overige rijders worden eerstdaags bekend gemaakt. Tenslotte komt ook Nika Racing opnieuw aan de start met één enkele TC2.
Welke auto het Zweedse team zal runnen en wie hem zal bemannen, komen we pas later te weten. Wél zeker, en dat nieuws komt niet meteen als een verrassing, is dat het Onyx Race Engineering van Mike Earle de WTCC-plannen voor 2014 definitief heeft opgeborgen.

Citroën C-Elysee TC1
Citroën C-Elysee TC1
Wie de optelsom maakt komt dus uit op 22 wagens, een startveld dat best gezien mag worden voor wat alweer een overgangsjaar lijkt te gaan worden. Voor 2015, wanneer de betrokken constructeurs de klantenteams die thans uit de boot vallen extra wagens ter beschikking zullen kunnen stellen, wordt een nieuwe boom in het vooruitzicht gesteld.

Foto: WTCC/DPPI



Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Championship op vrijdag 21 maart 2014.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons