van der Horst

Nieuwssprokkels naar aanloop van de Grote Prijs van China

Jean Todt
Jean Todt
De 'stoelendans' kwalificatie is voltooid verleden tijd. Vanaf de Grote Prijs van China zal de kwalificatieformat van vorig jaar terug in voege treden. Deze beslissing kwam er nadat alle 11 teams een gezamelijke brief hebben verzonden naar F1-voorzitter Jean Todt en F1-baas Bernie Ecclestone, alsook aan CVC Capital Partners - de commerciële rechthebbenden van de Formule 1, met de eis deze nieuwe format te schrappen en de vorige onmiddellijk terug in te voeren. In het belang van de sport zijn Todt en Ecclestone akkoord gegaan. Het herinvoeren van het oude systeem, dat loopt tot eind dit seizoen, werd in een officiële verklaring van de FIA en het Formula One Management bevestigd.
Bernie Ecclestone
Bernie Ecclestone
Volgens het Britse Autosport is Imola klaar om terug een Grote Prijs Formule 1 te organiseren. In Bahrain zou Imola-baas Selvatico Estense een onderhoud hebben gehad met Bernie Ecclestone over deze mogelijkheid. Het circuit in San Marino heeft de laatste jaren een face-lift ondergaan, met een nieuwe pitstraat en paddock complex. En de racebaan heeft ook de benodigde Graad 1 licentie van de FIA op zak, nodig om een GP te kunnen organiseren. Tijdens de vergadering is er evenwel nog niets concreets afgesproken. Estense's meeting met Ecclestone had volgens bronnen niet de bedoeling om de nog steeds lopende onderhandelingen tussen Monza en de F1-baas te ondermijnen. De laatste GP op het circuit Dino e Enzo Ferrari dateert al van 2006.

Sebastian Vettel - Ferrari
Sebastian Vettel - Ferrari
Sebastian Vettel zal zijn tweede van vijf krachtbronnen voor dit seizoen gebruiken tijdens de Grote Prijs van China. De viervoudige wereldkampioen gaf op tijdens de formatieronde in Bahrain nadat een grote rookpluim uit de achterkant van zijn Ferrari kwam. Na een grondig onderzoek in Maranello lijkt een software probleem de oorzaak te zijn dat leidde tot het maken van te lage toeren in de motor. Volgens de Scuderia veroorzaakte dit het stukgaan van één van de kleppen. De mannen van het Steigerend Paard zijn ervan overtuigd dat het geen fout in het ontwerp is maar gewoon een elektronisch probleem. Volgens het Italiaanse team worden er maatregelen getroffen opdat dit niet meer kan gebeuren.

Marcus Ericsson Sauber F1 Team
Marcus Ericsson Sauber F1 Team
De financiële problemen bij het Zwitserse Sauber lijken nog niet van de baan te zijn nadat er terug berichten zijn opgedoken dat het personeel wederom niet volledig is uitbetaald. Eerder dit jaar was het team ook al laat met het uitbetalen van de salarissen. Volgens de Neue Zuricher Zeiting loopt het team nu ook achter op de lonen van maart en dit werd ook bevestigd door Sauber-woordvoerder Robert Hopoltseder:”De beslommeringen van de laatste weken zijn nog niet van tafel. Momenteel leven we van de hand in de tand.” Dit seizoen wist het team uit Hinwil nog geen punten te scoren. Het beste resultaat was een twaalfde stek voor Marcus Ericsson tijdens de laatste Grote Prijs in de woestijnstreek van Sakhir.

Foto's: Racing International Photography & Georges De Coster




  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons