van der Horst

NLS 5: Falken Motorsport doorbreekt de hegemonie van BMW

David Pittard en Joel Eriksson
David Pittard en Joel Eriksson
De vijfde ronde van de Nürburgring Langstrecken Serie was er eentje van zes uur en voor het eerst dit seizoen eindigde een BMW niet op het hoogste trapje. Ditmaal ging die eer naar de Falken Motorsport Porsche van David Pittard en Joel Eriksson. Beide heren konden profiteren van problemen bij de tegenstanders om zo na zes uur wedstrijd de overwinning te bemachtigen. Ook onze landgenoot Maxime Dumarey deed het niet onaardig met een vierde plek algemeen en winst in de SP9 Pro-Am klasse.
Falken Motorsport - Porsche 911 GT3-R (992)
Falken Motorsport - Porsche 911 GT3-R (992)
Het werd een heuse afvallingsrace. Het eerste slachtoffer was de Scherer Sport PHX Audi, die na de pole te hebben bemachtigd, een lekke band opliep en voor een tweede race op rij  moest opgeven. Ook beide Walkenhorst Motorsport BMW's kende de nodige problemen, waardoor de weg vrij lag voor Falken Motorsport. Overigens kwamen beide wagens van het team quasi tegelijk over de streep, maar de tweede werd gediskwalificeerd voor een technische inbreuk. Zo eindigde de Schnitzelalm Racing Mercedes van Patrick Assenheimer, Marcel Marchewicz en Tim Neuser als tweede, terwijl de Dörr Motorsport Aston Martin van Phil en Ben Dörr het podium vervolledigde.

PROsport Racing - Aston Martin Vantage GT3
PROsport Racing - Aston Martin Vantage GT3
Maxime Dumarey is de laatste tijd goed op dreef op de Nordschleife. Samen met Mike David Ortmann eindigde hij in PROsort Racing Aston Martin op de vierde plek en pakte winst in SP9 Pro-Am. En natuurlijk waren er nog andere landgenoten actief in de Groene Hel. Guido Dumarey eindigde in de PROsport Racing Aston Martin GT4 als vierde in SP10, terwijl HYRacing-AMC Sankt Vith de SP4T-klasse won met onder meer Brody en Jacques Derenne aan het stuur van hun Porsche 718 Cayman GTS. In CUP2 eindigde Mühlner Motorsport als vijfde en achtste, terwijl Simon Belcaen moest opgeven. Tot slot een zelfde verhaal voor Tom Cloet in CUP3, die de finish niet bereikte.

Foto's: NLS - PROsport Racing



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Nürburgring Langstrecken Serie op maandag 10 juli 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting NLS 5.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons