van der Horst

Nogaro: Sterke prestaties van onze noorderburen in de Clio Cup Series

Mauro Polderman
Mauro Polderman
Geen Belgen dit jaar in de Clio Cup Series maar wel vier Nederlanders. Lorenzo van Riet, René Steenmetz, Mauro Polderman en Stephan Polderman zakten vorig weekend af naar het circuit van Nogaro voor de eerste manche van de Clio Cup Series. Vader en zoon Polderman rijden wel met een Belgische RACB licentie.
Eerste podium voor Mauro Polderman
Eerste podium voor Mauro Polderman
Lorenzo van Riet kon goed meedraaien vooraan in het meer dan 40 wagens sterke veld. In de eerste race, waarbij het slechte weer tot tweemaal toe leidde tot een safety car situatie. Hij kwam hij als achtste algemeen over de lijn en zesde in het Europese Clio Cup Series klassement. In de tweede race finishte hij als zestiende toch nog goed voor zevende plaats in het Clio Cup Series klassement.

Carambolage in eerste bocht met Polderman als slachtoffer
Carambolage in eerste bocht met Polderman als slachtoffer
Voor Mauro Polderman werd het  op zijn 16de verjaardag zijn debuut in de competitieve klasse, maar hij kweet zich voortreffelijk van zijn taak. Zo werd hij zeventiende algemeen in de eerste door regen geteisterde race. Hij pakte zijn eerste podium tijdens zijn allereerste race en werd derde in het junior klassement van de Clio Cup Series. Spijtig genoeg raakte hij in start van race twee betrokken bij een crash en moest hij de strijd staken. Het waren vooral wagens van teamgenoten bij AST Competition die bij de carambolage betrokken waren. Steenmetz ging na de start te wijd en tikte Alejandro Schimpf aan die op zijn beurt Mauro Polderman raakte. Geen van de drie wagens binnen het team scoorde punten.

Eerste podium van het seizoen voor Stephan Polderman
Eerste podium van het seizoen voor Stephan Polderman
Vader Stephan Polderman mikte op zijn beurt op het gentlemen klassement. Maar in de eerste race werd ook hij het slachtoffer van een aanrijding en moest vroegtijdig aan de kant. In de tweede race verging het hem beter, al werd ook deze race onderbroken door de regen om alzo iedereen toe te laten van rubbers te wisselen. Uiteindelijk finishte Stephan als 22ste, maar wel als derde in het gentlemen klassement van de Clio Cup Series. De familie Polderman mocht dus naar huis met twee bekers.

Milan wint nipt voor Maio
Milan wint nipt voor Maio
Voor de algemene zege zagen we een bijzonder spannend duel tussen Guillaume Maio en Nicolas Milan. Pas op de eindmeet wist Maio eerste zege van het seizoen te scoren en won met een bumberlengte of 45/1000 seconde.

Foto's: DPPI/Gregory Lenormand



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op donderdag 4 april 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Nogaro.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons