van der Horst

Norbert Michelisz opnieuw in FIA WTCC met steun van MOL Group

Norbert Michelisz
Norbert Michelisz
Norbert Michelisz bleek in 2014, meer nog dan ooit tevoren, één van de smaakmakers binnen het WTCC. De immer bescheiden Hongaar sloot het seizoen af in vierde stelling en deed hiermee zelfs beter dan de beide officiële Honda-rijders. Voor hoofdsponsor MOL Group een reden temeer om de samenwerking met de Hongaarse volksheld en diens Zengő Motorsport-team ook in 2015 verder te zetten.

Norbert Michelisz - Zengo Motorsport
Norbert Michelisz - Zengo Motorsport
MOL Group, een vooraanstaand internationaal olie- en gasbedrijf, dat onder meer vier raffinaderijen en twee petrochemiche centrales alsook een netwerk van 1.700 tanksstations beheert , wordt dus voor het vierde jaar op rij de hoofdsponsor voor de in eigen land razend populaire Hongaar.  De organisatie heeft overigens een nauwe band met de autosport: Panta Distribuzione S.p.A, onderdeel van MOL Group, is immers de officiële brandstofleverancier voor de WTCC.

Norbert Michelisz - Zengo Motorsport Honda Civic WTCC TC1
Norbert Michelisz - Zengo Motorsport Honda Civic WTCC TC1
"Onze samenwerking met Norbert Michelisz past binnen de bedrijfsstrategie. Het benadrukt het idee en de passie van MOL Group om jonge talenten te ondersteunen zodat ze hun ambitie kunnen waarmaken. “Als bedrijf hebben we de ambitie om nieuwe markten te betreden en om internationaal snel te groeien. Daarom zijn we steeds op zoek naar jonge talenten en sportlui in onze industrietak door gebruik te maken van onze bekroonde talentwervingprogramma’s", licht Dominic Köfner, vicevoorzitter en hoofd van corporate communicatie bij MOL Group, de samenwerking met "Norbi" toe.

Norbert Michelisz moet zowat de eerste zijn geweest die door zichzelf te bekwamen via simulatiespelletjes ook daadwerkelijk een racestuur wist te versieren. “Ik heb mezelf voortdurend uitgedaagd om mijn levensdroom te kunnen waarmaken: de beste zijn. MOL Group ondersteunt me ten volle omdat ambitie en een uitdagende houding kernwaarden zijn voor dit bedrijf”, aldus de Honda-rijder.

Foto's: MOL Group & Hans van Onsem




Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Championship op vrijdag 13 februari 2015.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons